• Lehetséges, hogy Venom lesz a főellenfél
  • De nem Eddie Brockra kapaszkodik rá
  • Megnő a játéktér
  • A házakba is bemehetünk
  • Új utazási rendszert kapunk

Nagy sikert aratott a Spider-Man tavaly, így nem is kérdés, hogy lesz folyatatása, amin az Insomniac Games állítólag már dolgozik is. Most napvilágra került pár pletyka, amit egy bizonyos Utopianthrowaway90 Reddit felhasználó hozott – szóval érdemes maximális fenntartásokkal kezelni, hiszen szavait senki sem tudta még megerősíteni. Ettől függetlenül érdekes az, amit leírt.

Értesülései szerint a Spider-Man 2-t idén nyáron fogják leleplezni és jövő év végén jelenik meg PS5-re – ez utóbbi amúgy egybevág egy korábbi hírrel. A főhős ismét Peter Parker lesz, de vele párhuzamosan fontos szerepet kap Miles Morales, akit a játék egy pontján irányíthatunk is. Állítólag a fejlesztők szeretnék, ha bármikor lehetne váltani Parker és Morales között, ám lehetséges, hogy ez végül nem kerül bele a játékba.

A játéktér megnő, Queens és Brooklyn némelyik épületébe immár be is mehetünk majd, hála a PS5 nagyobb teljesítményének. Mindez egy új utazási rendszert fog magával hozni. Ez abban nyilvánul meg, hogy Parker képes lesz a városban lévő, úgynevezett „zipp-pontok” között szélsebesen ugrálni, így nagyon gyorsan átjuthat a játéktér egyik végéből a másikba.

Utopianthrowaway90 szerint ez három játékmódot fog eredményezni, amelyek közül az egyikben sokkal jobban érvényesül majd a fizika, a másik inkább arcade jellegű lesz, a harmadik meg valahol félúton található, és leginkább a tavalyi Spider-Man rendszerét veszi alapul. A házak közti lengedezéshez a készítők – kihasználva a PS5 erejét – rengeteg animációt készítenek el, hogy ne ismétlődjenek olyan gyakran a mozdulatok, mint az előző részben.

Végezetül a pletykák szerint nagy szerepet kap Eddie Brock, viszont nem ő lesz Venom. Az idegen parazita ugyanis nem rá, hanem Harry Osborn-ra fog rácuppanni. Mellettük várhatóan feltűnik még Carnage és Mysterio is.

Nos, ezek a pletykák láttak napvilágot, és bár jól hangzanak, azért tartsuk észben, hogy olyasvalaki hozta az információt, aki épp csak feltűnt a Redditen, és senki sem tudta még hitelesíteni azt, amit írt.

Támogasd te is a PC Gurut!