Általános pesszimizmus leng körül minden olyan filmprojektet, ami egy jól ismert és szeretett játéksorozatból készül -- így van ez a Splinter Cell esetében is, de reménysugár azért van, mégpedig Doug Liman személyében, aki éppen a végső tárgyalások szakaszában jár a rendezői székbe való huppanás előtt.

Azért lehet örülni Liman részvételének, mert neki köszönhetjük a 2002-es Bourne-rejtély filmet, amit remélem, nem kell senkinek sem bemutatni, ugyanis egy remek, bár rengeteg kamerarázással megvert akcióorgia volt, s ha már sikerül valami, minőségben ehhez hasonlóan izgalmas filmet összehozni Sam Fisher (a filmben az ügynököt Tom Hardy alakítja majd) kalandjai alapján, nagy baj már nem lehet. Liman munkáját Basil Iwanyk és a Ubisofttól Jean-Julien Baronnet fogja segíteni, a forgatókönyvet pedig az a bizonyos Eric Singer írta, aki mostanában az Amerikai botránnyal jelentkezett.

A The Hollywood Reporter egyébként úgy tudja, hogy a forgatás augusztusban kezdődik, a kész film pedig valamikor 2015-ben jelenhetne meg, de hivatalos infó ezzel kapcsolatban még nincs, így ne is vegyük ezt készpénznek. 

splinter-cell.jpg