Tom Hardy szerepel majd a Splinter Cell filmben
Tom igazi keményfiú benyomását kelti, jó választás lehet

A Ubisoft nem tétlenkedik: alig, hogy bejelentették, 2013-ban már láthatjuk is az Assassin's Creed filmet, a Varietyn keresztül nyilvánosságra hozták, ki fogja játszani a főszerepet a kiadó másik kulcsfontosságú franchise-át felölelő adaptációban, a Splinter Cellben.

Bár a filmterv ezer éves (először 2004-ben került terítékre), csak most jutottunk el oda, hogy tényleg lesz belőle valami, a vásznon pedig Tom Hardy keménykedik majd, aki legutóbb Batman orra alá tört borsot a Sötét lovag: Felemelkedés című Nolan-filmben.

A Splinter Cellnek már lassan a forgatókönyve is kész lesz, Eric Warren Singer írja (A bűn árfolyama, 2009), de stúdió még nincs, noha a Ubisoft a Warnerrel és a Paramounttal is folytat tárgyalásokat. Ha valamelyikkel sikerül megegyezni, akkor valószínű, hogy a franciák rögtön fejest ugranak a projektbe, hisz, mint párszor elmondták, nagyon fontos nekik, hogy minél hamarabb mozikba küldjék az általuk igényesnek tartott alkotásokat.

A Splinter Cell sorozat persze a monitorokon sem pihen. Már javában készül a Blacklist című folytatás, melyben Samnek egy feketelista alapján gyilkolászó terrorcsoportot kell lefülelnie. Megjelenés 2013-ban esedékes PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra -- részletek jobbra, az adatlapon.