A fejlesztőket 2007-ben felvásárolta a Buena Vista Games (a Disney birodalom része), s így a legutóbbi projektjüket már a Disney megbízásából készítették, akik egy kicsivel komolyabb játékot szerettek volna piacra dobni, olyat, aminek semmi köze a kis pónikhoz meg hercegnőkhöz. Így született meg a Pure, ami egy adrenalindús versenyzős játék, de ennek a középpontjában is a motorok -- pontosabban a quadok -- állnak, és úgy látszik a fejlesztők ráuntak a vasparipákra, hiszen a Split Secondban már versenyautókkal lehet száguldozni városi pályákon.

Sajnos hivatalos bejelentés még nem érkezett, de a Gametrailers csapata már bezsákolta az első trailert, ami eléggé meggyőzőre sikerült. A mozgóképekből egyértelműen látszik, hogy ez egy pörgős akciójáték lesz, amiben különböző piszkos trükkökkel lehet leszorítani az ellenfelünket, például hidakat robbanthatunk le közvetlen előttük, de egy daru rakományát is rájuk ejthetjük.

Így első blikkre szerintem ne egy komoly szimulátort várjuk a fejlesztőktől, sokkal inkább egy Flatouthoz hasonlatos könnyed roncsderbit, ami valamikor a jövőben PC-n és next-gen konzolokon fog zúzni.