Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order jött, látott és győzött, mert bár közel sem lett tökéletes, abban igen nagy az egyetértés, hogy az elmúlt évek legjobb Star Wars-játékáról van szó. Ez pedig jól látszik a reakciókon is, hiszen a Fallen Order nemcsak a kritikusokból váltott ki dicsérő szavakat, hanem az eladásokra sem lehet panasz.

Mint ismeretes, egy önálló történetről van szó, a készítők ugyanakkor természetesen számos ponton hivatkoznak a filmes univerzumra. Sőt, a fejlesztők jópofa módját választották annak, hogyan kapcsolják össze a Fallen Ordert a jelenleg futó (és hamarosan záruló) Star Wars-trilógia első darabjával, Az ébredő erővel. A végigjátszás során eljutunk az Ilum bolygóra, ahol a birodalmiak monumentális bányászati munkálatokat folytatnak - meg is jegyzik, hogy valami komoly tervük lehet, de a dolog ennyiben marad.

spoiler-igy-kapcsolodik-a-star-wars-jedi-fallen-order-es-az-ebredo-ero.jpg

A végigjátszást követően azonban érdemes visszalátogatni az Ilumra, az első alkalomhoz képest ugyanis teljesen másik "arcát" fogja mutatni a bolygó, amikor második alkalommal is megérkezünk - konkrétan ezt itt.

fallen-order-ilum-2.png

Ismerős? Bizony, ez egy egyértelmű utalás a hetedik epizódban szereplő Starkiller bázisra, úgy tűnik, ennek a munkálatai zajlottak a játékban.

fallen-order-ilum-3.png

Az Ilum és a Starkiller bázis kapcsolata egyébként nem újkeletű teória, hiszen már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy a kettő egy és ugyanaz, ám a játék most alighanem pontot tett a találgatások végére.