• A Strange New Worlds az eredeti Enterprise körül fog forogni
  • A Discovery és a TOS között fog játszódni

Május 5-én indul a Star Trek: Strange New Worlds, amely 17 év után az első olyan Star Trek tévésorozat, amiben újra egy Enterprise nevű csillaghajó körül zajlanak majd az események. Ráadásul ugyanarról a USS Enterprise-ról (NCC-1701) van szó, ami az eredeti sorozatban (TOS) és az első három mozifilmben is szerepelt. Na meg persze megjelent a Star Trek: Discovery-ben. A Strange New World pedig lényegében annak a sorozatnak a spin-off-ja, hiszen nem csak az abban újradizájnolt Enterprise került át ide, hanem Christopher Pike kapitány (Anson Mount), Spock (Ethan Peck) és Una Chin-Riley első tiszt (Rebecca Romijn) is. A történet ennek megfelelően a Discovery és a TOS között fog játszódni.

Aminek egyenes következménye, hogy még nem a Kirk-féle csapattal találkozhatunk a hídon, bár nem feltétlen lesznek csak új arcok Pike, Spock és Number One körül. A régi rajongóknak valószínűleg ismerősen csenghet Christine Chapel nővér (Jess Bush) és Dr. M'Benga (Babs Olusanmokun). Előbbi több TOS-epizódban és néhány mozifilmben is feltűnt (akkor Majel Barrett alakította), mint McCoy főnővére. Utóbbi pedig a ’68-as A Private Little Warban és a ’69-es That Which Survivesban jelent meg Booker Bradshaw megformálsában. Nyota Uhura kadétot pedig valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Mellettük teljesen új karakterként jelenik meg La'an Noonien-Singh (Christina Chong), bár a neve szintén ismerős lehet a rajongóknak, hiszen Kirk nemezisének a teljes neve Khan Noonien Singh volt. Hogy mi a kapcsolat az Enterprise biztonsági főnöke és az eugenikus terrorista között, az egyelőre még kérdéses.

Nincs Enterprise egy tehetséges főgépész nélkül. Charles Tucker és Montgomery Scott között ezt a feladatot Hemmer (Bruce Horak) fogja betölteni. Vele kapcsolatban érdekes az, hogy ő egy aenar, ami az andoriaiak alfaja. Alig pár ezer él közülük Andoria északi részén, jórészt mind vak és rendkívül erős a telepatikus képességük.

És, hogy még mi kell egy sikeres Enterprise-hoz? Nos, valaki, aki vezeti. A kormányos posztot ezúttal Erica Ortegas (Melissa Navia) fogja betartani, aki a Csillagflotta legjobb pilótájaként lett bemutatva, legalábbis ezidőtájt.