A Star Wars 1313 az az ígéret, aminek be nem tartása az egyik legfájóbb pont a rajongók körében. A LucasArts által beharangozott játék parkoló pályára került, miután Paul Meegan otthagyta a LucasArtsot, nem sokkal később pedig az egész kócerájt felvásárolta a Disney, és 2013-ban elkaszálta a projektet.

Hogy miért, az jó kérdés, bár néhány, magát bennfentesnek mondó informátor már a kasza előtt azt híresztelte, hogy nagy baj volt a Star Wars 1313 fejlesztése körül, és bár a 2012-es Gamescomon bemutatott játékmenet-videó jól nézett ki, nagyjából az volt minden, ami kész volt a 2009 óta fejlesztés alatt álló játékból. Aztán, hogy ebből mennyi igaz, azt valószínűleg sohasem fogjuk megtudni.

star-wars-1313-screenshot.jpg

Akárhogy is, ebből már nem lesz semmi, de azért néha-néha még hallhatunk róla – és nem csak azért, mert például a múlt heti A klónok háborúja epizód is Coruscant 1313-as szintjén játszódott, hanem mert olykor előkerül róla néhány információ vagy éppen kép. Most is ez történt, egy in-game bukkant fel a Redditen, amin a játék főhősét, Boba Fettet láthatjuk.

Támogasd te is a PC Gurut!