A Battlefront 2 egyjátékos története A Jedi visszatér vége és Az ébredő Erő között foglal helyet. A kampány során elsősorban Iden Versiót irányíthatjuk, aki a Birodalom egy elit különleges alakulatának, az Inferno Squadronnak a tagja. Az Inferno Squadron tagjai egyszerre pilóták és kommandósok. Ezt az öltözetük is jól tükrözi (a Birodalom pilótáinak és rohamosztagosaink páncélját ötvözi a felszerelésük).

Ráadásul ez jó magyarázatként szolgál arra, hogy hősünk miért olyan talpraesett egy járműben, mint a csatatéren. Iden páncéljának hátán pedig egy droid is megbújik: ez az apró szerkezet időnként hasznos társ lesz. Iden és csapata nem lesz gonosztevőként bemutatva, annak ellenére sem, hogy a Birodalom tagjai. Sokkal inkább a hősiességük kerül előtérbe.

A játék pártatlan lesz: a csapatot nem a gonoszság motiválja a harcra, hanem a bosszúvágy, amit a császár halála (és a Halálcsillag pusztulása) miatt éreznek. A történt egyes pontjain ismert hősök bőrébe is belebújhatunk, olykor akár lázadóként is harcolhatunk, például Luke Skywalkert irányítva. Egy új bolygót is megismerhetünk majd a játékban: Vardos a Birodalom uralma alatt áll, és itt nevelnek a gyerekekből olyan elit katonákat, mint Iden Versio.

Örömteli dolog, de az előzetes után már nem újdonság, hogy lesznek űrhajóval vívott csaták az űrben (ezen a Battlefront: Rogue One VR küldetését készítő Criterion csapata dolgozik). Ezenfelül pedig a számozott filmek által felölelt időszak fegyverei, hősei, karakterei és helyszínei is helyet kapnak majd a többjátékos módban. A Zsvány Egyes, a Lázadók és A klónok háborúja sajátosságai viszont nincsenek ilyen szerencsés helyzetben.

A hősök esetében is új képességeket nyithatunk majd meg, valamint a saját játékstílusunkra szabhatjuk őket. A hősökhöz és járművekhez nem a pályán véletlenszerűen elszórt Power Uppok felszedésével férhetünk majd hozzá. A játék november 17-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!