• Több mint 13 millió Star Wars: Battlefrontot szállított le az EA
  • Több dobozos példány fogyott, mint azt a kiadó remélte
  • Sok fiatal, illetőleg gamer apuka vásárolta meg a játékot

Az EA nyilvánosságra hozta a 2016-os fiskális év harmadik negyedévének pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy novemberi megjelenése óta több, mint 13 millió példányt szállított le a kiadó a Star Wars: Battlefrontból.

Természetesen ez a szám nem a ténylegesen eladott egységeket mutatja, hanem a viszonteladókhoz leszállított példányokat, ám nem sok porosodhat belőlük a boltok polcain, hiszen állítólag az első két hónapban már 12 milliót értékesítettek belőlük világszerte.Úgy tűnik, hogy a DICE által fejlesztett multiplayer lövölde végül tényleg beteljesítheti az EA igencsak magas elvárásait, hiszen a kiadó 2016 márciusáig 13 millió példányt szeretne ténylegesen értékesíteni belőle.

A cég ügyvezető elnöke, Blake Jorgensen elárulta, hogy annak ellenére, hogy a Star Wars: Battlefront kiválóan szerepel digitálisan (pontos adatot nem osztott meg a szakember, csak annyit, hogy a teljes játékletöltések 139 millió dollárt hoztak a konyhára az elmúlt negyedévben, melyek többségét az online shooter adta), a dobozos példányok sokkal jobban fogynak, mint azt előzetesen remélték, főként a karácsonyi ajándékozásoknak köszönhetően. Az EA vezetője, Andrew Wilson azt is megemlítette, hogy a Battlefront képes volt új demográfiai csoportokat is vásárlásra ösztönözni: egyfelől rengeteg fiatal, másfelől számos idősebb, évek óta nem játszó gamer ruházott be a játékra. Wilson szerint utóbbiak azok a gamer apukák, akik most gyerekeik kedvéért újra leültek játszani a Star Wars: Battlefronttal.