• A Tales of the Jedi egy antológia sorozat lesz
  • Az előzménytrilógia idején fog játszódni
  • A fiatal Ahsoka és a Sötét Oldal felé sodródó Dooku gróf kap főszerepet benne
  • Az animációs sorozat hat, rövidebb epizódból fog felépülni

A Young Jedi Adventures mellett egy második animációs sorozatot is bejelentettek a Star Wars Celebrationön, ez pedig nem más, mint a Tales of the Jedi. A széria antológiaszerűen lesz felépítve, és nagyjából 15 perces epizódokból épül majd fel. A szériát Dave Filoni készíti, az animáció pedig A klónok háborúja és A rossz osztag stílusát és minőségét fogja követni.

Eddig hat epizódot lepleztek le, az első háromban Ahsoka, a második háromban Dooku gróf lesz a történet középpontjában, de feltűnik majd az ifjú Qui-Gon Jinn, Mace Windu és Yaddle, aki ugyanabba a fajba tartozik, mint Yoda, és már láthattuk a Baljós árnyakban. Az első részben, a Life and Death-ben Ahsoka anyját is megismerhetjük majd, akit Janina fog megszólaltatni. Ha a neve ismerős, az nem vélelten, ugyanis ő keltette életre Iden Versiót a Star Wars Battlefront 2-ben.

star-wars-tales-of-the-jedi-01.jpeg

Mellette újra hallhatjuk majd Liam Neesont, ám ő ezúttal nem Qui-Gont fogja megszólaltatni, hanem a Sötét Oldal felé sodródó Dookut. Az ifjú Jinn-nek Neeson fia, Micahel fogja kölcsönözni a hangját. Továbbá A klónok háborúja és A rossz osztag zeneszerzője, Kevin Kinner is visszatér.

star-wars-tales-of-the-jedi-02.jpeg

Az első rész tehát Ahsoka gyerekkoráról fog szólni, a második a klón háborúk idejére visz minket, amikor láthatjuk tanulni. A harmadik részben pedig már a Birodalom idejébe nyújt betekintést, amikor Lady Tano szembekerül egy inkvizítorral – a találgatások szerint ez a rész talán az Ahsoka című könyvben szereplő párbajt fogja feldolgozni. A maradék három részben láthatunk történetet Dookuról és tanítványáról, Qui-Gonról, aztán a gróf Mace Winduval áll össze, hogy végül a hatodik részben átálljon a Sötét Oldalra, így válva Darth Tyranussá.