• Újabb animációs sorozatot kap a Star Wars
  • A Young Jedi Adventures a Köztársaság Fénykorában fog játszódni
  • A fiatalabb korosztályt célozzák meg

Az idei Star Wars Celebrationön több bejelentés és született. Kiderült, hogy mikor érkezik A mandalóri harmadik évada és az Ahsoka, trailert kapott az Andor, hivatalosan is bejelentették a Star Wars Jedi: Survivort, és leleplezték a Jude Law főszereplésével készülő élőszereplős sorozatot, a Sceleton Crew-t.

Ezek mellett lerántották a leplet a Young Jedi Adventuresről, amelyet a Lucasfilm a Disney+-ra és a Disney Juniorra gyárt. Ebből már látható, hogy a célközönség elsősorban a fiatalabb korosztály lesz. A történet a Köztársaság Fénykora érában fog játszódni, vagyis évszázadokkal a Baljós árnyak előtt. A CG animáció 2D-s hatást kelt majd, egy-egy epizód 20 perces lesz. A fiatalabb Yoda feltűnése már most garantált, de a készítők más, a Köztársaság Fénykora-könyvekből és képregényekből megismert karakterek megjelenését is belengették.

star-wars-young-jedi-adventures.jpeg

Arra a kérdésre, hogy milyen jellegű lesz a sorozat, a készítők példaként felhozták az Aladdint, az Aranyhajat és Az Oroszlán őrséget. A széria 2023 tavaszán kerül bemutatásra.