Az előzetes szivárgásoknak megfelelően tegnap este hétkor elrajtolt a Steam nyári vására, melynek keretein belül rengeteg remek játékot áraztak le kisebb vagy nagyobb mértékben. Ilyen sok ajánlatnál pedig az ember akaratlanul is lemaradhat néhány nagyszerű akcióról, épp ezért összeszedtünk nektek öt olyan játékot a tavalyi és az idei AAA kategóriás megjelenések közül, amit ilyen áron szerintünk vétek lenne kihagyni. Lássuk hát, mire érdemes lecsapni, mielőtt július 9-én, helyi idő szerint este hétkor véget ér a vásár!

doom-eternal-steam-sale-01.jpg

Doom Eternal

  • Megjelenés: 2020. 03. 20.
  • Ár: 30 euró (10 625 forint)
  • Steam adatlap

A Steam nyári vásárának egyik legjobb ajánlata alighanem az 50%-os kedvezménnyel beszerezhető Doom Eternal, mely mindössze pár hónapja jelent meg. Az id Software 2016-ban egyszer már bizonyította, hogy a Doom a ’90-es években mindent letaroló formulája a mai napig életképes, a Doom Eternal pedig, ha lehet, csak fokozza elődje tempóját, miközben a felgyújtható, láncfűrésszel szétvágható és részletesen cafatokra lőhető ellenfeleknek hála véresebb, mint a sorozat összes eddigi tagja.

Azt viszont fontos leszögezni, hogy a Doom Eternal több helyen is eltér elődjétől, így aki egy az egyben a 2016-os Doom élményét várja tőle, az alighanem csalódni fog. Az Eternalban egyrészt több az ügyességi rész, másrészt a harcok is nehezebbek és a lőszer is limitált: itt nem zúzhatunk végig egyetlen duplacsövű puskával a teljes játékon, hanem bizony gondolkodnunk kell, hogy kit, mikor, hogyan és mivel zavarunk vissza a Pokolba. A Doom Eternal viszont még így is egy remek játék, az FPS-ek szerelmeseinek pedig egyenesen kötelező vétel, főleg 30 euróért.

Code Vein

  • Megjelenés: 2019. 09. 27.
  • Ár: 30 euró (10 625 forint)
  • Steam adatlap

A Bandai Namco animéket idéző soulslike játéka több csúszás után végül tavaly szeptemberben jelent meg, és bár a program már az előzetesek alapján is igen érdekesnek és egyedinek tűnt, végül valahogy sokaknál a radar alatt maradt. Pedig a Code Vein egy több mint élvezetes és izgalmas játék, mely abszolút megérdemelné a játékosok figyelmét, hiszen nagyszerű pályáival, erős hangulatával és kihívásokban gazdag játékmenetével egy kiemelkedő képviselője a soulslike zsánernek, amin még csavar is egy kicsit az állandó társ beemelésével.

Épp ezért, ha valakinek bejönnek a vámpírok vagy épp a FromSoftware kőkemény klasszikusait megidéző mechanikákkal dolgozó játékok, annak érdemes lehet egy pillantást vetnie a Code Veinre, főleg így, hogy a Steam nyári vásárának hála 40%-kal olcsóbban lehet beszerezni. De aztán csak óvatosan, az ártatlan animés kinézet alatt ugyanis egy embert próbáló játék lapul!

Star Wars Jedi: Fallen Order

  • Megjelenés: 2019. 11. 15.
  • Ár: 30 euró (10 625 forint)
  • Steam adatlap

Az EA hosszú évekig elővigyázatosan távol maradt a történetre fókuszáló Star Wars-játékoktól, mondván, azokat már nem venné senki, azonban szerencsére idővel csak beadták a derekukat, így a Respawn csapata tavaly bemutathatta a Star Wars Jedi: Fallen Ordert. A játék cselekménye a harmadik és a negyedik film történései között játszódik, a főszereplő pedig Cal Kestis, egy mester nélkül maradt padawan, aki eredetileg csak a Birodalom inkvizítorai elől szeretne elrejtőzni, azonban hamarosan egy ennél sokkal nagyobb feladat szakad a nyakába.

És bár a Star Wars Jedi: Fallen Order technikai szempontból nincs mindig a helyzet magaslatán, a játék sztorija és hangulata egy pillanat alatt megidézi a hamisítatlan Star Wars-hangulatot, úgy, ahogy arra az EA által korábban kiadott két Battlefront nem igazán volt képes. Épp ezért a Fallen Order a Star Wars rajongóinak és úgy alapvetően a történetorientált akciójátékok kedvelőinek egyaránt jó választás lehet, főleg az eredeti ár feléért.

Borderlands 3

  • Megjelenés: 2019. 09. 13.
  • Ár: 30 euró (10 625 forint)
  • Steam adatlap

A Borderlands-játékok folytatásai egy ideje már a „több, jobb, vágatlan” receptet követve készülnek, és ettől nem tér el a Borderlands 3 sem, avagy a Gearbox a járt utat még csak véletlenül sem akarta elhagyni a sorozat harmadik számozott részének készítése közben. Ez azonban nem is baj, hiszen a Borderlands-recept nagyszerűen működik ezúttal is, sőt a játék őrültebb, mint elődei valaha is voltak, és ezt most abszolút pozitívumként kell érteni.

A Borderlands 3-ban ugyanis megvan minden, ami az előzményeket naggyá tette: elborult, sokszor morbid humor, változatos karakterek, érdekes képességek és persze szükségtelenül sok fegyver. Utóbbiak közül néhánynak most már lába is tud nőni, szóval a szó szerinti előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Épp ezért, ha bejön a Borderlands-széria őrülete, de eddig nem akartál lecsapni a harmadik részre, például annak Epic Store-exkluzivitása miatt, akkor most itt a remek lehetőség, hogy jó áron pótold lemaradásodat, ráadásul már a Valve digitális áruházában.

Resident Evil 3 Remake

  • Megjelenés: 2020. 04. 03.
  • Ár: 40 euró (14 170 forint)
  • Steam adatlap

A Capcom az utóbbi időben egyik remek programot adja ki a másik után, és ennek a diadalmenetnek szerves részét képezik a klasszikus Resident Evil-játékok újrahangszerelt, a modern kor követelményeihez igazított remake-jei is. A Resident Evil 3 Remake például az idei tavaszi szezon egyik legfontosabb megjelenése volt, mely az eredetije kicsit akciódúsabb vonalát viszi tovább, csak immár modern köntösbe bújtatva.

És bár a Resident Evil 3 Remake azért korántsem örvend olyan egyetemes megbecsülésnek, mint a 2019-es Resident Evil 2 Remake (melyre amúgy szintén megéri lecsapni, hiszen 20 euróért vesztegetik), még így is egy nagyon kellemes túlélőhorror lett, amire a zsáner szerelmeseinek abszolút érdemes vetni egy pillantást, ha eddig valamiért kimaradt volna az életükből.

Titanfall 2

  • Megjelenés: 2016. 10. 28.
  • Ár: 10 euró (3540 forint)
  • Steam adatlap

Végezetül pedig amolyan kis extraként szeretnénk felhívni a figyelmet a Titanfall 2-re is, mely ugyan enyhén szólva sem mai játék, de 10 euróért így is az egyik legjobb dolog, amit Steamen jelenleg találhatunk. Az egyjátékos kampány kicsit rövid, de cserébe kellően pörgős és változatos, a multi pedig (hála a steames megjelenésnek) új erőre kapott, így, ha valaki csak egy kicsit is kedveli a modern FPS-eket, feltétlen nézzen rá a Respawn 2016-os alkotására, jó eséllyel nem fogja megbánni.