Alig ocsúdtunk fel a meglepetésből, amit a Ready Player One ihlette játék, az OPEN bejelentése okozott, máris itt a következő sokk: érkezik a második regény alapján a Ready Player Two

Ernest Cline, a regények írója nem unatkozik az elmúlt években: a 2011-es Ready Player One című alkotását (kritika itt) 2018-ban vitték filmre, a forgatókönyvnek ő volt a társírója. A regény folytatása, a Ready Player Two (kritika itt) 2020-ban jelent meg, azóta pedig a filmen dolgozik, amiről ezidáig nem sokat hallhattunk.

Most viszont a magyar sikert is elhozó Oscar-gála után Spielberget kérdezték, mi a helyzet a Ready Player Two-val, amire azt válaszolta, hogy ő lesz a producere, de csak 2024 után. Ebből arra következtethetünk, hogy a forgatás 2025-ig nem fog elkezdődni.

Cline és Spielberg pipa, de ott van még az első rész főszereplője, Tye Sheridan, vele mi a helyzet? Ő még 2020-ban, a Ready Player Two regény megjelenésekor azt nyilatkozta, hogy szívesen elkészítené a második részt is, de arra a kérdésre, hogy lesz-e film, nem tudja a választ. Nos Tye, úgy tűnik most már tudjuk, úgyhogy hajrá!