• Tegnap landolt a Deadpool & Rozsomák új előzetese
  • Amelyben akad néhány utalás és érdekesség
  • Többek között az is kiderült, hogy kit alakít majd Emma Corrin
  • Shawn Levy szuperhősfilmje július 25-én kerül a mozikba

Már több mint 17 millió megtekintésnél jár a Ryan Reynolds YouTube csatornájára feltöltött új Deadpool & Rozsomák előzetes, ami talán mindent elmond arról, hogy mekkora várakozás övezi Shawn Levy július 25-én érkező szuperhősfilmjét. A képsorok alapján egy vérben és káromkodásban gazdag mozinak nézünk elébe, amelyben mind a már említett Reynolds, mind pedig Hugh Jackman tündökölhet az ikonikus szerepében, miközben új távlatok nyílnak a Marvel kissé botladozó filmes univerzuma számára. Elég nagy tétek forognak tehát kockán, hiszen ennek az opusznak minden várakozást felülmúlóan jól kell sikerülnie, de ezúttal talán joggal lehetünk optimisták a végeredményt illetően – néhány hónap múlva kiderül, nemde? Ahogy a legelső kedvcsináló, úgy a mostani trailer is tartalmazott néhány érdekességet és easter egget, melyeket a Dexerto csapata gyűjtött csokorba, ezek közül emelnénk ki most párat.

A legfontosabb, hogy végre kiderült, kit alakít a filmben az Emmy-díjra jelölt Emma Corrin: A korona és a Gyilkosság a világ végén főszereplője Cassandra Nova bőrébe bújik, aki lényegében X Professzor gonosz megfelelője. Cassandra egy test nélkül született parazita létforma, aki telepátia segítségével kerül kapcsolatba Charles Xavierrel, az ő DNS-ének felhasználásával pedig létrehozza a saját testét. Ebből adódóan egy óriási erejű karakterről beszélhetünk, aki értelemszerűen nem jócselekedetekre használja a hatalmát – olyannyira nem, hogy 16 millió mutáns élete szárad a lelkén, szóval nem nehéz kitalálni, hogy milyen szándékok vezérlik majd a Deadpool & Rozsomák története során.

Az ügyeletes gonosztevő "lakosztálya" is megér egy misét, hiszen Nova egy óriási Hangya koponyában alakítja ki a rejtekhelyét. Ez a "házikó" szintén ismerős lehet a képregények kedvelőinek, méghozzá az Old Man Logan sorozatból, amelyben még Hank Pym bújt a jól ismert szerelésbe, Vörös Koponya azonban végzett vele, holttestét pedig az utcán hagyta. Cassandra Nova tehát egykori szuperhős maradványaiba költözik be, ami felettébb morbid, de pont ezért illik annyira a film hangvételéhez.

old-man-logan-hangya.jpg

Talán meglepőnek tűnhet, de egy Amerika Kapitány utalást is sikerült elrejteni az előzetesben, a címszereplők ugyanis elhaladnak egy Copperheads nevezetű bár mellett (1:11-nél látható a szóban forgó jelenet), amely bizony a legelső Bosszúállóhoz köthető. A Davis Lawfers néven is ismert Copperhead a Serpent Society nevezetű terrorszervezet vezetője, egy korábbi, a McDonald's játékaihoz köthető szivárgásnak köszönhetően pedig kiderült, hogy ő is feltűnhet a 2025 februárjában érkező Amerika Kapitány: Szép új világ cselekménye során. Ebből adódóan benne van a pakliban, hogy maga a jól ismert szuperhős is beköszön majd egy cameo erejéig – persze nagyobb a valószínűsége annak, hogy csak egy szimpla easter eggről van szó. A videó végén látható portál is szemet szúrhatott a nézőknek, hiszen sokszor láthattak már ilyet az MCU berkeiben, ám egyelőre nem tudni, hogy Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) vagy Wong (Benedict Wong) nyitotta-e meg – tippre inkább az utóbbi, mivel a Legfőbb Varázsló egészen biztosan nem örül annak, hogy a dinamikus duó felforgatja a multiverzumot. Július 25-én kiderül, hogy melyik utalás pontosan mit takar, addig pedig még bőven van idő kielemezni az előzetest, hogy fény derüljön a további érdekességekre.