Szeretik a steamesek a Windows 8-at
Mégsem olyan rossz?

Mindenki emlékszik még arra a kellemetlen incidensre, amit a Valve feje, Gabe Newell okozott, amikor kijelentette, hogy cégével a háta mögött tűzzel-vassal fognak harcolni a Windows 8 térnyerése ellen, mert a Microsoft új operációs rendszere egy "katasztrófa", mely meg fogja ölni a PC-s játékipart.

Bár Gabe álláspontja is érthető volt valahol (féltette a Steam függetlenségét), és végső soron jó hír, hogy a Valve immár a Linuxot is elismeri, nagyon úgy néz ki, hogy Newellnek nem lett igaza. A steames játékosok körében ugyanis úgy szaporodik a Windows 8, mint fa tövében a gomba: a cég kliensoldali felmérése szerint a játékosok nem kevesebb mint 4,25%-a használja a friss rendszert, ezzel a Steam történetének leggyorsabban terjedő operációs rendszerévé téve a Windows 8-at.

Persze, tény, hogy a Windows XP és a Vista még mindig makacsul tartják magukat, de a statisztikai adatok szerint csökkenő tendenciát mutat a használatuk. Érdekes adalék továbbá, hogy egy OS X sem éri el a Win8-at, holott a Steam már régóta támogatja a világszerte egyre többet vásárolt Macet. Hogy Gabe-ék mit szólnak ehhez, nem tudjuk, de azért bízunk benne, hogy a Valve feje nem kap infarktust. Még az is lehet, hogy rájön, a Windows 8 nem maga az ördög, és nyugodtan folyhat tovább a Steam a saját medrében...