• Szerverhiba miatt nem tudott két játékos csatlakozni
  • A szabályzat értelmében így kiestek a versenyből
  • A körmérkőzést viszont folytatni kellett
  • Kő-papírollóval határozták meg a nyertest

A FUT Champions Cup Stage V selejtező bajnokságán két játékos, név szerint Shaun Galea és Hasan Eker egész egyszerűen nem tudott csatlakozni egymáshoz. A gondot vélhetően a szerver hibája okozta, mert utána mindkét játékos sikeresen tudott csatlakozni a körmérkőzés következő meccseihez. Igen ám, de még előtte egy lehetetlen helyzetet is meg kellett oldani.

A helyzetet ironikus módon a saját versenyszabályzatuk és a csatlakozási gondok kettőse okozta: ugyanis a szabályok értelmében ha egy játékos nem tud csatlakozni az előírt meccshez, automatikusan vesztesnek számít. Vagyis ha két játékos nem tud egymáshoz csatlakozni, mindketten kiesnek a versenyből - na de mi van akkor, ha körmérkőzések zajlanak nem pedig egyenes ágon zajlik a kiesés?

A gordiuszi csomót a versenybíróság nemes egyszerűsággel, mondhatni huszárvágással vágta át: a két játékosnak kő-papír-olló döntött a “sorsáról”, helyesebben szólva azokról az ellenfelekről, akikkel ezután szembe kellett szállniuk. De mindez ugye hiába, hiszen a szabályok értelmében így is kiestek mindketten, nem haladhattak tovább a versenyben.

rock-paper-scissors-fifa-lol.jpg

Nem ez az első dráma a FIFA körül, és valószínűleg nem is az utolsó. A kiesett játékosok felháborodása érthető, hiszen rajtuk kívül álló okok miatt estek ki a megmérettetésből, az EA megoldása pedig csupán látszatmegoldás, mellyel most garantáltan nem vetnek magukra jó fényt.