A Crytek csődhelyzetéről a német Gamestar cikkezett még a hét elején, a hatalmas stúdióegyüttes pedig annak rendje és módja szerint cáfolta a lap értesüléseit. A cáfolat viszont, úgy néz ki, porhintés volt: most a Eurogamer jelenti, hogy 30 ember hagyta ott a brit irodát az adatlapunkon is szereplő Homefront: The Revolution 2011-ben kezdődött fejlesztése óta, mert megunták, hogy elmaradoznak a bérek, és egyre nehezebb munkakörülmények között kell teljesíteniük.

A még most is 130 főt foglalkoztató Crytek UK legutóbb egy jelentős kulcsembert veszített el: Karl Hilton igazgató még a brigád free radicalos idejéből származó társalapító volt, aki a Kotaku értesülései szerint május végén mondott fel. A Eurogamer több volt crytekes dolgozót is utolért, akik elmondták: a brit stúdió komoly pénzügyi gondokkal küzd, de ezzel nincs egyedül, a Crytek ugyanis más országokban sem képes időben kicsengetni a fizetéseket. A sors iróniája, hogy az egyébként érdekesnek tűnő Homefront: The Revolution munkálatai is veszélyben forognak az anyagiak miatt.

A Crytek hivatalosan 800 embert dolgoztat kilenc helyszínen, beleértve Budapestet is. A Kotaku szerint a Crytek UK 30 fős vesztesége csak hab a tortán, az elmúlt három hónap során ugyanis összesen 100 fő lépett le a csapattól -- tehát, ha minden igaz, immár csak 700 dolgozója van a Cryteknek. Pontos információink nincsenek, mert a németországi vezetés hírzárlatot rendelt el, és nem hajlandó beszélni a csőddel kapcsolatos pletykákról.

Érdekel, hogyan mehet csődbe egy hatalmas játékcég? Olvasd el a témában írt cikkünket!