• Az év elején az egekbe lendült az Escape From Tarkov népszerűsége
  • Azonban ezzel együtt felszínre került egy 2016-os interjú is
  • Melyben a fejlesztők azt fejtegetik, hogy a játék világa nem való női katonáknak
  • Az illetékesek most visszakoztak, szerintük csak azért nincs női karakter a játékban, mert nagy munka lenne

Igazi érzelmi hullámvasútként indul ez az év az Escape From Tarkov fejlesztői számára. A játék népszerűsége körülbelül egy hete brutálisan megugrott, még a Twitch első helyét is sikerült elhódítania, azonban ezzel együtt fény derült egy 2016-os interjúra is, melyben a fejlesztők tesznek néhány sokak szerint problémás kijelentést.

escape-from-tarkov-02.jpg

Ebben az interjúban elhangzik ugyanis egy kérdés, miszerint terveznek-e női karaktereket adni az Escape From Tarkovhoz, melyre válaszként egy fejlesztő azt mondta, hogy végül úgy döntöttek, hogy a nőknek nincs helye a háborúban. Állítása szerint alaposan átgondolták a dolgot a stúdióban, és végül arra jutottak, hogy a nők nem tudnának ennyi stresszt kezelni, így a játékban megjelenő háborús zónában egyedül a legkeményebb férfiak tudnának túlélni.

escape-from-tarkov-01.jpg

A stúdió azóta már reagált az interjú újrafelfedezését követő felhördülésre, és azt nyilatkozták, hogy az adott kijelentés nem tükrözi a hivatalos álláspontjukat. Azonban az Escape From Tarkov továbbra sem fog női katonákat felvonultatni, méghozzá azért, mert az új karaktermodellek hozzáadása a játékhoz a fejlesztők szerint túl sok munkát venne igénybe. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyetlen nő sem lenne az Escape From Tarkovban: a fejlesztők arra is felhívták a figyelmünket, hogy az árusok között jelenleg is akadnak mindkét nemnek képviselői, valamint a későbbiekben is nem egy fontos női karakter felbukkanhat majd.