Az említett lehetséges opciók egyike volt a cég eladása, ám úgy tűnik, ez sem járható út, hét közben például a Microsoft jelentette ki, hogy köszönik, de nem érdekli őket a buli, és más befektetők is megmakacsolták magukat. A közgyűlésen több javaslat került elő, például a 2007-es pénzügyi év auditálása az Ernst & Young részéről, illetve a részvények számának növelése kétmillióval. A legnagyobb nem magánrészvényes, az OppenheimerFunds előterjesztése azt volt, hogy válasszanak egy hat fős alternatív ügyvivői vezérkart.

A szavazáson végül ezt a verziót fogadták el, így tehát megalakult egy „árnyékkormány”, melynek tagjai: Strauss Zelnick, Benjamin Feder, Jon J. Moses, Michael Dornemann, Michael James Sheresky, és John Levy. Utóbbi független direktor, és az igazgatótanács a közgyűlés után még egy ilyen funkcionáriust választott Grover C. Brown személyében. Jelzem, ez volt a várható lépés, a főrészvényesek, azaz a papírok 46%-át birtokló négy befektetőcég (Oppenheimer Funds, D.E. Shaw Valence Portfolios, S.A.C. Capital Management, Tudor Investment) korábban is ezt szorgalmazta. Így jelenleg az a helyzet, hogy a Take-Two kiadónak jelenleg két elnöke van: a regnáló Paul Eibeler, és az újonnan megválasztott Strauss Zelnik (képünkön, róla bővebben a kapcsolódó hírben). Zelnik úr vezérigazgatónak Ben Federt jelölte ki, aki cégénél, a ZelnickMediánál is partnere.

Az új, egyelőre fogalmazzunk így: „félhivatalos” elnök közölte, hogy felvette a kapcsolatot Paul Eiberrel „egy rendes és eredményes átmenet biztosítása végett”. Nyilatkozatában kifejtette: a Take-Two nagyszerű cég, tele tehetséges, kreatív emberekkel. Az új igazgatótanács stratégiailag megtervezett lépései a kiadó új élettel megtöltésére irányulnak, és arra, hogy a 2007-es év piacra kerülő játékai találkozzanak az elvárásokkal.

Ha lehetek kicsit szubjektív, bár a hírekben általában kerülöm a magánvéleményt: az új vezérkarnak meglehetősen könnyű dolga van, hiszen míg az előző főnökség az újgenerációs konzolokra felkészülés miatt kénytelen volt veszteségeket elkönyvelni, a jelenlegi gyakorlatilag készen kap olyan kiadásra váró projekteket, mint a Bioshock, a Darkness, a most bejelentett Civ4: BtS vagy épp a GTA IV...