Múlt héten debütált nagy sikerrrel a Mortal Kombat, azonban meglepetésre komoly konkurenciát kapott a Warner filmje. A Demon Slayer című japán anime akkor még csak megszorongatta a játékadaptációt, most hétvégén viszont már az élre tört az észak-amerikai mozis nézettségi versenyben.

mv5bndrmm2fjnmmtodvlnc00mzbjltk3nzctmzy3nznmzjk3yzdhxkeyxkfqcgdeqxvymti3mjk2mdm3v1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Demon Slayer: Mugen Train

Nagy változás nem történt a mozis toplistán az elmúlt egy hétben, a Demon Slayer vezető helye viszont még az erőteljes nyitányhoz képest is bomba meglepetés. A népszerű japán manga- és tévésorozatot feldolgozó mű a hétvégén 6,4 millió dollár bevételt hozott, amivel túlszárnyalta a Mortal Kombat számait. Globálisan eddig 440 millió dollárt fialt, 368 milliós hazai jövedelmével pedig a valaha volt legsikeresebb japán film lett. A minden idők legjobb idegen nyelvű amerikai premierjét produkáló animációs alkotás egy emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szól.

Mortal Kombat

Nem szégyenkezhet azért Simon McQuid munkája sem: 6,2 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a hétvégén Észak-Amerikában (tehát alig kevesebben, mint a listavezetőre), ezzel pedig már közel 67 milliós mozis bevételnél jár globálisan, amihez még hozzáadódik az HBO Maxen szerzett összeg.

A film főhőse Cole Young, az egyszerű bunyós, aki a történet elején még nem is sejti, hogy sárkány alakú anyajegye alapján komolyabb sorsra hivatott. Amikor a Külvidék császára elküldi Sub-Zerót, hogy legyőzze a földi harcosokat, az ő feladata lesz megmenteni a világot. Itt láthatjátok az első hét percet.

mortal-kombat-movie-poster-thumb-1613594784791-e1613668690640.jpg

Godzilla Kong ellen

Akárcsak múlt héten, ezúttal is a Godzilla Kong ellen jött be a harrmadik helyre, 2,7 milló dolláros jegybevételével. A járványidőszak legsikeresebb műve nemzetközileg 410, csak Amerikában 90 millió dollárnál jár, egyre közeledik tehát a 100 milliós álomhatárhoz. Nem véletlen, hogy Hollywoodban már a MonsterVerse folytatását tervezik.

A történet azután játszódik, hogy Godzilla maga alá gyűrte a titánokat. Az emberek épp a túlélésért küzdenek, egyedül a Koponya-sziget lakója, King Kong maradt egyenrangú ellenfele, aki a hetvenes évekbeli sikertelen expedíció óta csak erősebb lett.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg

Itt láthatjátok a legnagyobb hazai filmforgalmazók idei premierlistáit. Ti melyik filmeket várjátok a legjobban a magyar mozikba?

(Forrás: MTI)