Oldalunkon volt már szó a Monogamy, az Érzékek birodalma, valamint az AVK: Adsz Vagy Kapsz? felnőtt társasjátékokról, a Vágyaim.hu pedig Valentin-nap közeledtével újabb, témába vágó társassal frissítette a kínálatát. Mivel alapvetően kíváncsiak vagyunk minden újdonságra, minden változásra és fejlesztésre, akár adott témán belül is szívesen kipróbáljuk a legfrissebb termékeket, pláne, ha azok eleve izgalmas és kellemes élményekkel vannak kapcsolatban. Márpedig a szexualitás, a párunkkal eltöltött minőségi idő eleve annak számít, ha pedig ezt még egy kis társasjátékos mechanikával, egyéb játékokkal fűszerezzük, az pláne hatásos és emlékezetes lehet. Korábban legalábbis így volt, így örömmel vetettük bele magunkat ebbe az (sz)expedícióba is.

Szexpedíció

  • Partner/Hazai kiadó: www.vagyaim.hu 
  • Típus: felnőtt
  • Játékosok száma: 2 fő
  • Játékidő: átlagosan 60 perc
  • Korcsoport: 18+
  • Ár: 8 990 forint

A Szexpedíció első ránézésre sajnos inkább az Érzékek birodalmát juttatta az eszünkbe, mintsem az AVK modern és letisztult stílusát, amivel persze alapvetően még nincs nagy gond, egyszerűen tudatosítani kell, hogy ez az expedíció bizony hagyományos alapokon nyugszik. A doboz szerencsére vastag, biztos falú, strapabíró, emellett a komponensek sem rosszak, átlagban tökéletesen megfelelnek a célnak. Maga a játéktábla az, ami leginkább régimódi, hiszen nem egy újabb típusú, szépen dizájnolt játékteret (khmm, az mondjuk nem a játéktábla, hanem inkább a ház bármely része) kapunk, hanem egy 8x8 mezőre felosztott terepet (ebből 4 mező egy nagy mezőnek felel meg), ami felett a kártyapakliknak szánt hely is előre jelezve van, és ahol aztán a két egyszerű bábu halad attól függően, hogy a két D8-as kockával hogyan dobunk.

Merthogy itt a tábla alsó és jobb oldalán megy a számozás, egyik részen a kék, másikon a piros, és a dobott eredmény keresztmetszetéhez kerül az aktuális játékos bábuja, aki ekkor a mezőnek megfelelő akciót hajtja végre. Ez lehet egy-két korty bármiféle alkoholtartalmú italból, vetkőzés, vagy egy kártya húzása. Utóbbi az egyik elérhető pakliról számos feladatot nyújthat, a szimpla kérdésektől és válaszoktól kezdve a romantikus és szenvedélyes feladványokon át az S/M-vonalig, ami ebben az esetben persze viszonylag visszafogott formában kerül tálalásra. Azért egy kis kötözős pakkot nem árt kikészíteni…

Jó, eleve nem gond, ha az ember felkészül, így az alkoholos nedű mellett egyből ajánlott a Vágyaim.hu kezdőszettje is, amely az izgató masszázsolajtól a síkosítón és vibrációs farokgyűrűn át feromonos fürdőbombáig sok mindent tartalmaz, utóbbi ráadásul tényleg elég hatásos. Bár egy kettesben eltöltött forró fürdő egyébként is jó hatással lehet az ember libidójára, ez a kis gyorsan oldódó “labda” tényleg nagyszerű hatással bír. De a lényeg így is, úgy is az, hogy mi van a társasjáték elé helyezkedő két fél között.

Izgalmas játékok

Míg a Monogamy inkább a régi kapcsolatoknak szól, részben felelevenítve, miért is szeretett egymásba két ember, mit szeretnek annyira egymásban, addig az AVK nemcsak modernebb, de a kezdő pároknak is ideálisabb, miközben gendersemlegességével további csoportokat szólíthat meg. A Szexpedíció kicsit hagyományosabb irányból közelít, hagyományosabb formában, de talán a kezdő pároknak és a régi szerelmeseknek is beválhat, hiszen számos feladata között az érzelmeket és az izgatás sok-sok formáját is beveti. Elvégre egy kártyán több, egészen pontosan hat feladat található, ezek közül az aktuális mező ikonjának megfelelőt kell alkalmazni, így kimondottan sok lehetőségünk van, amíg eljutunk a játék végére.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ez ebben az esetben a megfelelő szűmú X összeszedése, amit a táblán gyűjthetünk be, a “vesztes” pedig a nyertes egy korábban leírt kérését teljesítheti. Az idézőjel pedig azért, mert ez az a játék, amiben nincs vesztes… ha mégis, az már régen rossz. Pozitívum még, hogy van skippelős kártya, amivel egy nem kívánt feladat átléphető, bár azt gondolom, hogy kellőképpen nyitott és őszinte párnál erre szükség sincs, de legalább ott a lehetőség. Van még gyorsító kártya is, amivel kicsit beindíthatjuk a játékot, ha nem pörögne eléggé. Emiatt aztán mindenki megtalálhatja a számításait, a maga stílusában élvezheti ki a közös játékot. És élvezet aztán bőven van a Szexpedícióban is. Az eddigi tapasztalatok alapján (persze ez mindenkinél más) az ilyen társasok legnagyobb hibája, hogy nem sikerül a játék végére jutni. Nem azért, mert rosszak, így a Szexpedíció sem az, sőt! Egyszerűen, ha már sikerült belekezdeni, elszabadulnak a vágyak, akkor utána nemcsak megállni nehéz, de egy-egy szituációhoz nem-visszatérni még nehezebb. És ugye, ha egy hegyet mászunk meg, előbb-utóbb minden expedíció a csúcsra ér… nincs ez másként a Szexpedícióval sem, ami a pároknak ideális ajándék lehet Valentinra, egy kis gátlástalan és őszinte élvezethez.

(A tesztpéldányt köszönjük partnerünknek, a Vágyaim.hu-nak!)

Társasjátékos hírekért kövesd a rovat Facebook-oldalát