Messze nem az első, és messze nem az utolsó alkalom, hogy a Scythe előkerül a rovatban, hiszen megemlékeztünk annak közelmúltbeli születésnapjáról, alkotójának hála megnéztük a Moduláris tábla kiegészítőjét, a Delta Vision, a játék hazai kiadója pedig a Hódítók a messzeségből és a Csapás a fellegekből párost is ránk küldte már, így lassan itt lenne az ideje annak is, hogy a fordított sorrend kezdetéhez, azaz az alapjátékhoz érjünk. De még nem – előbb egy másik találkozóra vagyunk hivatalosak!

SCYTHE: TALÁLKOZÁSOK

  • Partner/Kiadó: Delta Vision
  • Tarsasjatekok.com adatlap 
  • Típus: kompetitív
  • Játékosok száma: 1-7 fő
  • Játékidő: átlagosan 90-115 perc
  • Korcsoport: 14+
  • Nehézség: 2,85/5
  • Ára: a kiadó webshopjából 6291 forint

A kronológiai sorrendre valamennyire fittyet hányva ugyanis megkaptuk a Találkozásokat, a Scythe 2018-as kiegészítőjét, amely kései megjelenése ellenére a lehető legkisebb toldaléka a monumentális játéknak. És ez az élmény már az első találkozás alkalmával mélyen belevésődik az emberbe, ezen bővítmény ugyanis elképesztően apró, a Scythe doboza mellett úgy eltörpül, mint egy pakli kártya – és lényegében nincs is benne más. A közösség hozzájárulásával készült kiegészítő ugyanis tényleg csak egy pakli kártya: egész pontosan 32 lapot tartalmaz, melyek mindegyikén egy teljesen új kép, és szokás szerint 3 lehetséges választás található meg. Hiszen ezek találkozás kártyák, azaz olyan lapok, melyeket a játékosok által irányított hősök szerezhetnek meg a térkép specifikus mezőire lépve.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A repertoár pedig meglepően gazdag: Jakub Rozalski illusztrációi nemcsak, hogy mesésen néznek ki, de sokkal változatosabbak is a rajtuk szereplő lehetőségek, ami oda vezethető vissza, hogy Jamey Stegmaier versenyt hirdetett, melynek során a közönség maga írhatta meg az egy-egy képhez tartozó lehetőségeket, és azok válogatásából született meg a kiegészítő. Ennek okán bizonyos szempontból sokkal szélsőségesebbek a potenciális lehetőségek, ahhoz képest, mint ami az alapjátékba került, és mindenképp kiszámíthatatlanabb az, hogy milyen esemény bukkan fel, mind akkor, ha valaki önmagában használja, mind az alaplapokkal összekeverve. Kihagyhatatlan lenne? Semmiképp, de egy komplett Scythe-gyűjteményben ott kell, hogy legyen, aki pedig a változatosságot vagy az újdonságot keresi, de nem tud vagy akar mélyen a zsebébe nyúlni, csak és kizárólag jól járhat vele  ez a találkozó biztos, hogy emlékezetes marad!

(A játékot partnerünk, a Delta Vision biztosította  köszönjük!)

Társasjátékos hírekért kövesd a rovat Facebook-oldalát