A Dying Light: The Board Game maximum négy játékost küld a Föld utolsó városának – Villedornak – a posztapokaliptikus környezetébe, ahol muszáj együtt dolgozniuk, hogy túléljék a zombiszerű fertőzöttek hullámait. A játék a mechanikáját tekintve egy eredeti, adrenalinnal teli mixet alkalmaz a parkour- és a harci rendszerrel, teljes mértékben kihasználva a nagy kiterjedésű várostérképet, amelyet a 3D épületeken felül az interaktív segédeszközök és a különböző veszélyforrások jelenléte, valamint a nappali és éjszakai ciklus kelt életre. Az intuitív és könnyen megtanulható szabályrendszer mellett a társas számos lehetőséget kínál a különböző játékstílusokhoz és a dinamikus narratívához, amellyel érdemes a várost irányító különböző frakciókkal a jó oldalon maradni. A Dying Light: The Board Game készítői hosszú távú licencelési partnerséget szeretnének a Techlanddal, aminek és a moduláris élménynek köszönhetően több kiegészítő és bővítmény is várható. A Kickstarter-kampány első napjának megünneplésére a fejlesztők különleges csemegével készültek a rajongók számára: egy ingyenes, exkluzív karaktercsomaggal, a Dying Light főszereplőjével, Kyle Crane-nel, amivel a jól ismert szereplő játszható karakterré válik a társasjátékban. A Dying Light: The Board Game kampánya február 27-én startol el Kickstarteren, és érdemes rá mielőbb benevezni, hiszen az ajándék csak az első 24 órában érhető el. Mi a Frostpunk után már nagyon kíváncsiak vagyunk rá, de leginkább a parkour jelenlétére és szerepére, ami ugye a videójátékban különösképpen hangsúlyos.

Párszor már leírtuk itt-ott, hogy a leginkább a Nemesisszel híressé vált Adam Kwapiński-féle Frostpunk: A társasjáték nemcsak az egyik legjobb videójátékból készült társas, de az év legjobbja is volt. Mégpedig nem kifejezetten azért, mert meg lehetett venni egy brutális mini-sereggel, playmattel és minden jóval, hanem inkább amiatt, hogy tökéletesen ültette át a népszerű videójátékot, sőt mindent megtett azért, hogy a kooperatív játékmenetnek legyen értelme és súlya, köszönhetően a különböző szerepeknek, beosztásnak. Nos, bár a kiadó, a Glass Cannon Unplugged következő társasjátékát nem Kwapiński fejlesztette, a kevésbé neves Bartosz Tomala és Przemysław Zub alkotására jó eséllyel szintén sokan felfigyelnek, elvégre egy másik, rendkívül népszerű lengyel videójáték kínálja az alapot, méghozzá a Techland fejlesztette zombis parkour-őrület, a Dying Light, amely a látványtervek és előzetes infók alapján szintén komolyan veszi az adaptálást.

tarsalgo-pcguru-kickstarter-dyinglight-theboardgame-glasscannonunplugged-techland-frostpunk-zombik-parkour-pledge-tarsasjatek-tarsas-4.jpg