Jön a karácsony, lassan az ablakon kopogtat a Jézuska, a legtöbb gamer pedig abban reménykedik, hogy valami klassz ajándékot tesz nekik a fa alá. Egyesek PS4-et akarnak, mások Xbox One-t, megint mások Wii U-t… na jó, csak vicceltem, azt senki sem kér. Sokan vannak azonban, akik úgy látják, az ünneppel együtt a szokásos (pár évente legalábbis esedékes) PC-fejlesztés napja is felvirrad. Alig bírnak magukkal, hátha a feldíszített, karácsonyi égők által díszfénybe öltöztetett szobába lépve egy új gamer-PC várja őket -- vagy, ahogy az a felnőtteknél lenni szokott, elrobognak a boltba már reggel, a 24-i rövidített nyitva tartás miatt korán kelve, karikás szemekkel, és a térdig érő hóban (sárban?) gázolva, hogy a quest után otthon összerakják a kis gépüket, amire évek óta várnak.

Karácsonyi Gamer-PC

Bár sokan kapnak olyan gamer-PC-t, aminek örülnek is, azért valljuk be: a mama és a papa (vagy az asszony és az úr) az esetek többségében nem tudja, mi kell a szemük fényének, legfeljebb odamennek a hülyebolt egyik eladójához, aki lelkesen rájuk tukmálja a faja kis Intel Celeron procival felszerelt, Office 2003-at csak minimális akadásokkal futtató gépet. Pedig mi nem ilyet szeretnétek a fa alatt látni. Igazi gamer-PC-re vágyunk, a fenébe is! Noha elég esélytelen, hogy szeretteink pont itt olvasnak utána annak, hogy milyen gépet kérnénk tőlük (ha lenne hozzá bőr a képünkön, ugye), azért egymással megoszthatjuk vad vágyálmainkat, így arra kérünk benneteket, hogy írjátok le, milyen gamer-PC-t kérnétek karácsonyra, ha semmi sem számítana.

Tényleg szabadjára engedhetitek a fantáziátokat, senkit sem zavarnak az extrém példák! Akár vitatkozni is lehet arról, kinek lenne szebb a karácsonya: az AMD-s, az inteles, a nvidiás vagy ATI-s kommentelőnek? Vagy esetleg a nevető harmadiknak, aki egy masszív gamer-PC helyett egy Xbox One-t és egy PS4-et kérne a Jézuskától?

És hogy megjöjjön a kedvetek a kommenteléshez, íme egy kis (fertelmes) karácsonyi versike, tőlünk, nektek!

Hull a hó és hűs szél fú,
de bennünket nem bánt a bú,
mert erős gépünk úgy süvít,
hogy arcunkon már bőrt pirít.

Izzik a proci, izzad a RAM,
tenyerünkön lassan bütyök fogan,
mert kattolunk és szidjuk őt,
a drága kedves teremtőt.

Hiába, ha sok a cheater,
vagy csak az idegesítő lúzer,
de mindez mégse szegi kedvünk,
mert a bejgli ízlik nekünk.

Ilyen ez a gamer kari,
hideg, meleg, uccu neki,
játszatok ti is sok remeket,
a Guru legyen veletek!