• Szeptember 21. volt a Batman-nap
  • A WB Montréal is ünnepelt

Az elmúlt hétvége Batmanről szólt, elvégre, szeptember 21-én ünnepelte a világ a köpenyes igazságosztót, 80. születésnapja alakalmából. Számos városban épületek homlokzatát világították meg a jól ismert jellel, így tettek a WB Games Montréal irodaházánál is, ami több szempontból is érdekes: egyrészt itt készült a Batman: Arkham Origins, másrészt a stúdió hivatalos mivoltában 2015 óta nem tweetelt semmit.

A stúdió üzenetét továbbadta a Court of Owls (Baglyok Tanácsa) képregényváltozatának és számos további epizódnak az írója, Scott Snyder is, de gyorsan törölte is a tweetet. De ahogy az lenni szokott, nem elég gyorsan ahhoz, hogy nyakon ne csípjék, az üzenetben pedig az állt: “Várj... vigyázz a Baglyok Tanácsával”.

snyder-tweet.jpg

Nem hivatalos formában már többször is utaltak rá, hogy egy újabb Batman-játékon dolgoznak. Legutóbb tavaly decemberben kétszer is elhintették, hogy a Baglyok Tanácsa állhat az ellenfél főszerepében, újabban pedig Batman Arkham Originsből ismerős szinkronhangja beszélt róla úgy, hogy nem beszélt róla.

Persze mindez csak spekuláció, de ha egy tippünk lehet, akkor az év vége felé esedékes The Game Awards lehet esélyes időpont egy bejelentésre. Addig is kéretik csak pletykaként kezelni a dolgot.