Crysis 3 Játékképek

A Crysis 3 februárban kerül boltokba PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, hogy lezárja a 2007-ben indult sorozatot, mely annak idején meghatározó szerepet töltött be a grafikus technológiák fejlődése terén. A trilógia befejezése azonban korántsem egyenlő a franchise halálával: az AusGamers Mike Readdel készített interjúja szerint legalábbis a Crysis-univerzum még csak most kezd el terjeszkedni igazán.

Read elmondta, hogy a Crysis 3 nem több egy "sztoribuborék" kipukkadásánál, mely eddig korlátok közé szorította a Crysis-univerzumot. Most, hogy a trilógia véget ér, ez a korlát feloldódik, és jöhetnek az eddig kizártnak tekintett lehetőségek. Read úgy véli, hogy a Crysis-széria nélkül a Crytek nem lehetne az, ami ma, így egyértelmű, hogy a programok világát bővíteni, ápolni kell. S bár nekik erre nem biztos, hogy lesz alkalmuk (ne feledjük, hogy a Crytek hivatalosan is átáll a free-to-play üzletmodellre), más csapatok előrukkolhatnak új játékokkal, sőt, Mike a filmeket is felhozta példának.

A Crysis 3-ról is szó esett persze: Mike szerint a Crytek célja az volt, hogy ne csak a grafika miatt szeressük a harmadik részt, hanem minden tulajdonsága egyaránt magas minőségű szinten álljon. Ugyanakkor kiemelte, hogy a Crysis 3 egy ízig-vérig PC-s FPS, mert a konzolos változatokat erősen korlátozzák a régi hardverek limitált képességei.