The Elder Scrolls Online: Infók az Ebonheart Pactról

A The Elder Scrolls Online bejelentését vegyes érzelmekkel fogadta a játékosok társadalma, aminek oka elsősorban a sorozattól szokatlan grafikai stílus, na meg az összeverbuvált, kísérleti jelleget sugárzó ZeniMax Online nevű fejlesztői brigád. A játék azonban minden negatív felhang ellenére is köszöni, jól van, a Bethesda pedig láthatóan bízik a sikerben, és még ha nem is nagykanállal, de adagolja az újabbnál újabb információkat.

Egy nemrég lezajlott kérdezz-felelek alkalmával a játék egyik frakciója, az Ebonheart Pact került górcső alá, melyhez -- megannyi más csoportosulással egyetemben -- szabadon csatlakozhatnak Tamriel kalandorai. A Ebonheart Pact egyébként egy amolyan szövetség az argóniai, nord és dunmer népek között, mely ezeknek megfelelően adagolja majd a terebélyes mellékküldetéseket. Ezeket teljesítve olyan neves NPC-khez is eljutunk majd, mint Jorunn király Mournholdban, és bár a kánon szerint az argóniaiak még nem vezetik a paktumot, belőlük is látunk majd épp eleget.

Morrowindben a dunmerek nemesi házai szorítják egymás torkának a kést, sok-sok intrikát és politikai gyilkosságot ígérve. Bár vonzó ötlet lenne csatlakozni valamelyik családhoz, ez a megjelenéskor még nem lesz megoldható (ki tudja, majd egy expanzióban).

A TES Online 2013-ban fog megjelenni -- van itt olyan, aki várja?