Egyre több független fejlesztésű horrorjáték tör elő, és egyre jobbak: a frissen bejelentett The Forest például nem áll meg a műfaj határainál, hanem tesz egy lépést a túlélésről szóló, szabad területen játszódó szimulátorok irányába is.

A játékban egy repülőgép-szerencsétlenség egyetlen túlélőjét irányíttjuk, aki egy elhagyott szigeten tér magához, melyet buja erdő borít, tele veszélyekkel. Hogy a kezdeti szituációt milyen akció követi, teljes egészében a játékoson múlik: nekiláthatunk, hogy építsünk magunknak egy tábort, rakhatunk tüzet, próbálhatunk jelezni a többi repülőnek, szerezhetünk élelmet és küzdhetünk az elemekkel -- csak az számít, hogy életben maradjunk. A sziget az első perctől kezdve szabadon bejárható, nincsenek konkrét célok vagy küldetések. Van azonban valami, amit nem árt tudnotok: a szigetet kiterjedt barlangrendszer szeli át, melyben furcsa, torz, ám mégis emberszerű teremtmények élnek, amik sokszor előmerészkednek, hogy egy kis friss húst szerezzenek vacsorára. Hogy felvesszük-e velük a kesztyűt, vagy inkább bujkálunk, szintén rajtunk áll, de mivel el akarunk jutni a szigetről, előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk farkasszemet nézni velük.

A játék belső nézetes, olyasmi, mint az Amnesia, de bizonyára hatott rá a Minecraft is, mert a favágás és építkezés nagyon hasonló megoldásokon alapszik. A grafika a pre-alfa változatból rögzített jelenetek tanúsága szerint döbbenetesen szép, a hangulat pedig talán A folyó című tévésorozatra hajaz leginkább. A játék hivatalos oldalán egyelőre nincs sok infó, de Steam Greenlighton már feltűnt a The Forest, így aki a steames könyvárában szeretné látni a programot, gyorsan támogassa a fejlesztőket egy kattintással. Megjelenés 2013 őszén várható, kizárólag PC-re. A lent látható játékmenet-videó kötelező anyag, akkor is, ha nem rajongsz a stílusért.

The Forest -- Megjelenés: 2013 ősz -- Gépigény: nem ismert