Legutóbb egy hihetetlenül brutális videót kaptunk a The Last of Us: Part II-ből, illetve megindultak a találgatások a játék lehetséges helyszínéről. Gameplay-videó még nem jött, a rajongók azonban egy premierdátumot szeretnének igazán kapni. A 2016-os PSX-en a műsorvezető azt közölte, hogy a játék a fejlesztés nagyon korai fázisában van. Nos, azóta eltelt egy év, Neil Druckmann pedig kijelentette, hogy a sokak által várt cím 50-60%-s készültségi állapotban van: "Sok munkával végeztünk már, de nagyon sok munka van még előttünk." -- mondta a PSX 2017 The Last of Us paneljén, és azt is megerősítette, hogy a játék egy része valóban Washington állam fővárosában, Seattle-ben fog játszódni. 

Ashley Johnson (Ellie) Troy Baker (Joel) előadott egy zenés-gitáros számot a közönség előtt, amiről Druckmann kijelentette: "Az a jó a dalokban, hogy értelmezheted ezeket szó szerint, de lehet rejtett jelentésük is. És ahogy eddig, amikor mutattunk valamit, most sem mondunk többet a dalról." -- jelentette ki Druckmann, aki azt is elmondta, hogy az E3 2018 Sony konferenciáján végre valódi játékmenet-videót is láthatunk. Meg talán egy premierdátumot. 

Alább megnézhetitek a teljes The Last of Us: Part II PSX panelt. Egy órás, de érdemes megtekinteni, mert sok érdekesség elhangzik benne. Jó szórakozást!