• A Daedalic Entertainment részvényesei nagyot buktak az utolsó évben
  • Ez főleg a Daedalic-nak köszönhető
  • Utolsó játékuk ugyanis nagyon rosszul fogyott

A játékfejlesztés költséges mulatság, így kifejezetten aggasztó, ha az ember azt hallja, hogy egy fejlesztőstúdió körül anyagi problémák vannak. Márpedig ez a helyzet a jelenleg a The Lord of the Rings: Gollumon dolgozó, német Daedalic Entertainmenttel.

A WCCFTech értesülései szerint a stúdió fő részvényese, a könyvkiadással is foglalkozó Bastei Lübbe komoly veszteségekkel zárta az évet. A Daedalic részvényeinek 51%-át birtokló cég hivatalos közleményben mondta el, hogy 12-14 millió euró körüli az értékvesztése a papíroknak, amiből 5 millió a Daedalic számlájára írható, ugyanis a kárt a tavaly Early Accessben megjelent Year of Rain okozta. A játékból mindezidáig csupán 5000 példány kelt el, ami harmatgyenge.

Mindez után a Bastei Lübbe összeül a kisrészvényesekkel, hogy megbeszéljék a fejlesztőstúdió üzleti modelljének átszervezését, ami nem csak azt eredményezheti, hogy a Year of Rain talán sosem lesz befejezve, de komoly hatással lehet a The Lord of the Rings: Gollum fejlesztésére és megjelenésére is.

gollam-lord-of-the-rings-sad.jpg