A tavaly augusztusban bejelentett The Raven: Legacy of a Master Thief egy klasszikus kalandjáték, amely ötvözi Agatha Christie krimitörténeteit és a ’60-as, ’70-es évek gengszterfilmjeit. A cselekmény középpontjában egy Raven nevű tolvaj áll, aki minden gaztette után egy szál hollótollat hagy maga mögött. Ahogy az ilyen játékoktól megszokhattuk, a sztorit a beszélgetések és a rejtvények lendítik előre, úgyhogy a legfontosabb az agymunka, és nem a ravasz reflexszerű húzogatása lesz.

Az első fejezet, a The Eye Of The Sphinx játékmenetét bemutató videóban -- melyet a játék producere, Marco Rosenberg kommenntál -- azt is láthatjuk, hogyan működik majd mindez. Három fejezeten át hajthatjuk a Ravent, hol az őt üldöző felügyelőt, hol a tolvaj fejére pályázó gengsztereket irányítva.

Az első fejezet július 23-án jelenik meg PC-re, Macre és Linuxra -- a Steamen előrendelésben 20% kedvezménnyel, azaz 19,99 euróért tehető zsebre --, a következő két rész pedig augusztus 27-én és szeptember 24-én várható. De addig is böngészőben, Google Playen és iOS-en végigjátszható egy ingyenes, rövidke előjáték, amely megismertet minket Legrand felügyelő és a Raven háttérsztorijával.

The Raven: Legacy of a Master Thief -- Megjelenés: 2013. július 23. (PC) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2000 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0 / 256 MB, HDD: 1 GB