Az EA nem sokat teketóriázott, hiszen alig jelent meg a legfrissebb, szám szerint negyedik kiegészítő csomag, a kiadó máris bejelentette az ötödiket, amely a Pets címet viseli -- úgy tűnik, a srácok már nem is akarnak új neveket kitalálni, hiszen a Sims 2 hasonló pakkját ugyanígy hívták (az első részben még Unleashed volt ezen expanzió neve), ráadásul úgy néz ki, jó közelítéssel még dátum is stimmel: a Sims 2 Pets 2006. október 17-én (nálunk 20-án) jelent meg, míg a Sims 3 Pets 2011. október 27-én érkezik, idehaza, követve a címazonosság példáját, Házi kedvenc néven, október 29-én kerül a boltok polcaira.

Persze azért bőven találunk újdonságot a csomagban, hiszen csak eltelt fél évtized az előző kedvenc-pakk óta (még ha a grafika nem is teljesen tükrözi ezt), ráadásul miután a franchise immár a konzolok világát is meghódította, a Sims 3: Pets önálló játékként X360-ra, PS3-ra és Nintendo 3DS-re is megjelenik (PC-n és Macen persze marad a szokásos metódus), platformonként eltérő bónuszokkal -- a Microsoft és a Sony konzolján például achievementekre és trófeákra vadászhatunk, illetve előbbin a Kinect segítségével szóban irányíthatjuk simjeinket és azok állatait, míg a 3D-s kézikütyü beépített lépésszámlálója segítségével karmapontokat gyűjthetünk (minél többet mászkálunk, annál többet), melyeket rosszalkodásra vagy vagyongyarapításra költhetünk, valamint a StreetPass funkciót használva a közelünkben tartózkodó más Pets-tulajoknak állateledelt ajándékozhatunk. A PC/Mac verzió igazi különlegességét pedig a lovak jelentik, ami valóban igazi nóvum; a patásokat használhatjuk közlekedésre, illetve tréningezhetjük őket akadálypályákon, sőt versenyeken is részt vehetünk velük. Az igazán nagy meglepetés azonban az, hogy most először kedvenceink bőrébe is belebújhatunk, azaz ugyanúgy irányíthatjuk őket, mint a simeket, és a világot az ő szemükön át láthatjuk. A játékban több száz kisállat szerepel, és miután a genetika is bejátszik, izgalmas, új fajtákat tenyészthetünk ki amellett, hogy simjeink mindennapjait is feldobják a cicák és kutyák – remekül lehet például pasizni vagy csajozni velük, csakúgy mint az életben...

Természetesen az EA jó szokásához híven a készlet erejéig ismét lesz előrendelői akció; a Limited Edition X360-as és PS3-as verziója különleges kedvenceket rejt, míg a PC-sek exkluzív kisállat-kereskedéshez jutnak, ahol nemcsak találkozhatnak más gazdikkal, de egyedi cuccokat is vásárolhatnak. Végezetül jöjjön az első előzetes, íme: