A Respawn emberei nem unatkoznak; a március 30-án megjelenő új ingyenes Titanfall 2 DLC olyan tartalmas, mint más játék esetében a fizetős tartalmak. A minden Titanfall 2 játékos számára költségmentesen elérhető Colony Reborn DLC az eredeti, a sorozat első részéhez tartozó Colony térkép egy felfrissített változatát fogja tartalmazni. Egy új fegyvert is kapunk a R-101 Carbine képében, emellett egy új kivégzési forma, a "Curb Check" is bekerül a játékba. 

Továbbá új kozmetikai tárgyak is érkeznek az update megjelenésekor. A bővítmény apropóján a megszokott tapasztalati pont mennyiség kétszeresét gyűjthetjük majd be március 30-tól, egészen április 3-áig. Valamint azon a hétvégén a játékot is ingyenesen lehet majd kipróbálni.

A The Beacon egyjátékos küldetéshez, a Training Gautlethez, és a többjátékos mód összes tartalmához férhetünk majd hozzá fizetés nélkül. Az ingyenesen kipróbálható egyjátékos tartalom a próbaverzió lejárta után is, végleg ingyenes marad. Vajon ez az esemény jelentősen kibővíti majd a Titanfall 2 játékosok (elvileg nem túl népes) táborát?