A Baldur's Gate 3-at szállító Larian Studios kiadásért felelős igazgatója, Michael Douse korábban úgy nyilatkozott, hogy "Teljesen megértjük a fizikai adathordozók fontosságát, és bár nyilvánvalóan egyre jelentősebb kihívások merülnek fel a játékok archiválásával kapcsolatban, hiszünk benne, hogy érdemes kísérletezni, még akkor is, ha ez k**** sok lemezt jelent."

Nos, Michael nem hazudott, tényleg sok lemezen fog elterülni a Baldur's Gate 3 Deluxe Edition, amiről tavaly novemberben rántották le a leplet. Az akkori tervek szerint az Xbox-os változat 3, míg a PS5 verzió 2 lemezen foglalt volna helyet, most azonban változott a képlet, amiről ismét Michael adott hírt:

Mint írja, most már biztos, hogy négy lemezen érkezik az Xbox-os változat, mivel 500 megával túllépték a három lemezes tárhelyet. Az egyetlen megoldás az lett volna, ha kivágnak néhány tartalmat, de "annak nem lenne értelme", szóval marad a négy lemez. A PS5-ös változatról nem esett szó, az valószínűleg marad kétlemezes.

A 79.99 euróba (~31k) kerülő Physical Deluxe Editionben a korongok mellett többek között egy szövetből készült világtérképet, 32 darab matricát, egy Mind Flayer posztert, valamint a játék zenei anyagát is megtaláljuk majd. Pontos megjelenési dátumról még nincs hír, de mivel 2024 első negyedévében érkezik, amiből már csak március van hátra, nagyobb összeget tennénk a márciusi bemutatkozásra.