• Több arab országban levették a moziműsorról az Örökkévalókat
  • Szingapúrban a legszigorúbb korhatár-besorolást kapta a film
  • Chloé Zhao rendezésében láthatjuk a MCU első meleg karakterét
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Az Örökkévalókkal (Eternals) több szempontból is friss fejezet nyílik a Marvel Moziverzumban. A film egyik forradalmi újítása, hogy először láthatunk meleg karaktert (és családját) a MCU-ban. A Bosszúállók helyébe lépő szuperhős gárda legeszesebb tagja, a Brian Tyree Henry alakította Phastos képviseli az LMBTQ-közösséget a történet során. Akit azonban nem látnak szívesen több országban.

screen-shot-2021-10-25-at-34354-pm.png
(A kép forrása: Variety)

A Variety jelentése szerint noha a filmet műsorra tűzték Szaúd-Arábiában és Kuvaitban, végül nem került sor a vetítésekre. Jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben található Vox mozihálózatnál lehet csupán jegyet váltani az Örökkévalókra a térségben, illetve Szingapúrban 18 éven felüliek részére korlátozta a megtekintést a helyi médiatanács. Érdekesség, hogy az Örökkévalók az első Marvel film, ami megkapta a legszigorúbb korhatár-besorolást.

Tudni kell, hogy az arab világban a szexuális és LMBTQ-tartalmakat, illetve a vallási kérdéseket felvető műveket cenzúrázzák. Jelen esetben viszont úgy tűnik, hogy a Disney nem tudta vagy nem akarta a cenzorok által kifogásolt részeket kivágni. Chloé Zhao rendező, akinek friss Oscar-díjas filmjére egyébként bojkottot hirdettek hazájában, Kínában, külön agitált azért, hogy a MCU első meleg szuperhőse bent maradjon a filmben.