Todd Staswick igen foglalkoztatott színész, hiszen felsorolni is nehéz lenne, hány sorozatban bukkant már fel. Kisebb, egy epizódos beugrásokon kívül ő volt Dale Maloy a Gazdagékban, Ash Murphy a Törvény emberében, valamint Eli a Hősökben. Utóbbi szerepének hála barátkozott össze Dennis Calleróval, a DC és Marvel grafikusával, akivel azóta egy online képregényt indítottak Devil Inside címmel. A páros annyira összeszokott, hogy nekiálltak egy Clandestine című űrkalózos széria írásának is a Syfy csatorna számára. De hogy jön ez a videojátékokhoz?

Nos úgy, hogy Todd barátunk nagy Star Wars rajongó, oda-vissza ismeri a teljes sagát, erről pedig a szintén SW-imádó Amy Hennig is tudott, aki még a szép időkben együtt dolgozott vele az Uncharted 4-en; Hennig írta a Naughty Dog új játékának forgatókönyvét, Staswick pedig a főgonosz hangját adta. Aztán ugye Hennig kurtán-furcsán távozott a cégtől (lásd a kapcsolódó híreket is), és csatlakozott a Visceral Games csapatához, hogy nekifeküdjön az ott készülő, egyelőre még be nem jelentett Star Wars játék szkriptjének. Ehhez viszont társa volt szüksége, ezért meggyőzte az EA illetékeseit, hogy Todd barátunk lenne a megfelelő ember a feladatra, így múlt héten meg is született a megállapodás: ő lesz a friss játék társszerzője. Eddig az örömteli rész.

Ma viszont az IGN jelentette, hogy Staswicket kirúgták az Uncharted 4 projektből, avagy a színész-író finom és szűkszavú fogalmazásában: „Úgy döntöttek, hogy másra osztják a szerepemet”. A dolog azért meglepő, mert jó pár hónapnyi munka van már a team mögött, rögzítettek egy csomó anyagot, sőt Todd narrálta az Uncharted 4 teaser trailerét is. Mindez pedig újabb alapot ad azon feltételezéseknek, miszerint valami nagyon nincs rendben a Naugthy Dog háza táján (lásd még tegnapi hírünket is, amelyben a stúdiót érintő különös exodusról írtunk), illetve ismét fellángoltak azok a szóbeszédek, hogy Amy Hennig távozása mégsem volt annyira önkéntes. Persze lehet, hogy a Sonynál vagy a Naughty Dognál csak úgy gondolták, ha valaki egy másik stúdió/kiadó játéka mellé áll, az kimeríti az összeférhetetlenség fogalmát, de a dolog így is, úgy is fura, vagy legalábbis furán fest. Az IGN persze felvette a kapcsolatot a Sonyval, de egyelőre nincs hivatalos kommentár.

Todd Stashwick