A PC Guru magazin már negyed évszázada boldogítja a játékosokat, PC-s felhasználókat és konzolos rajongókat egyaránt. 25 év alatt pedig sok dolog történt, rengeteg játékról írtunk jót vagy rosszat, esetleg egyszerre jót és rosszat is, sokféle teljes játékot csomagoltunk a magazinhoz és tömérdek igencsak mutatós borító ékeskedett a PC Guru magazinokon. Most összeválogattam nektek azokat a fedőlapokat, amik szerintem a legszebbek voltak.

A cikkben aránylag friss előlapokról olvashattok, mivel egyrészt az évek alatt egyre szebb képek és egyre letisztultabb elrendezésű szövegek díszítették a magazin külsejét, másrészt technikai okokból kifolyólag a régebbi számokhoz tartozó borítók digitális változatainak minősége nem éppen megfelelő, szóval csak a 2004-es év utáni számok kerülhettek szóba. Viszont elsősorban tényleg azért a cikkben látható fedőlapokra esett a választás, mert évről évre, hónapról hónapra szebb képeket kapunk az előlapokhoz, és szerintem ezek legcsinosabbak.

5. 2015. február – Geralt karddal pózol

A The Witcher főhőse bizony a PC Guru borítóján is megállja a helyét. Maga a kép szerintem nagyon szép és részletes, egyedül talán a szöveg kicsit túl sok rajta, ami belerondít kicsit az összképbe. Viszont nem csak a megjelenése volt kiemelkedő ennek a számnak: olyan remek játékokról készült cikkeket tartalmaz, mint a Dying Light, Resident Evil HD, Grey Goo és természetesen a már említett The Witcher 3. Valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy a teljes játék is kiváló program volt: a magazinhoz tartozó Rayman Origins nem csak a plarformjátékok megrögzött rajongóinak okozhatott kellemes perceket és órákat.

2015-februar-borito.jpg

4. 2013. július – Elcsattan néhány pofon

2013 nyári melegében a júliusi PC Guru lapajain olyan minőségi programokról olvashattatok, mint a Company of Heroes 2, Mad Max, Castlevania: Lords of Shadow, vagy épp a nem túl szofisztikált humorú, de rendkívül vicces South Park: The Stick of Truth. Sőt, még Deadpool is elszabadult egy kicsit a magazin lapjain. Viszont a Mortal Kombat: Komplete Edition nem csak kiemelt tesztként szerepelt az újságban, hanem még a fedőlapot is ez a játék díszítette. Én nem szeretem Mortal Kombatot, de ez a borító igazán csalogatja a szemet: színes, szép, letisztult és jó az elrendezése is. Viszont a pazar küllem legtöbbször nagyszerű teljes játékkal is párosul, mivel ebben a hónapban dobozos Alan Wake járt az újsághoz.

2013-julius-borito.jpg

3. 2014. – Batman megint rendet tesz

Batmannel nem merek ellenkezni, így ő is felkerült a listára a saját kis fedőlapjával. A szövegek elrendezése nem takar el semmit a képből, a sötét színek pedig jól állnak a borítón, de a legfőbb indokom természetesen maga Batman és az ő spéci páncélja. Egyszerűen mindkettő remekül mutat az újság elején. Persze azért a tartalomra sem lehet panasz: ebben a számban sok más egyéb érdekes játék mellett Titanfallról, a Diablo III kiegészítőjéről, a Diablo III: Reaper of Soulsról (de szívderítő ez a cím), és az önálló Assassin's Creed Freedom Cry játékról is olvashattatok tesztet.

2014-aprilis-borito.jpg

2. 2015. augusztus – Adam Jensen 2.0

2015-ben nem csak Geralt volt a stílusos pózolás királya. Ilyen téren Adam Jensen is kitett magáért, ráadásul ő is megvillantotta az ellenségei aprítására tökéltesen alkalmas pengéjét. A Deus Ex: Mankind Divided természetesen nem csak magazin elején jelent meg, hanem egy hosszabb bemutatót és interjút is olvashattatok róla a magazinban. Továbbá a teljes játékra ezúttal sem lehetett panasz, mivel a magyar NeocoreGames által fejlesztett The Incredible Adventures of Van Helsing 2-t csomagoltuk a magazin mellé, ami bár nem lett tökéletes, de a hangulata és a szórakoztató játékmenete miatt mindenképp kiemelkedett a tömegből.

2015-augusztus-borito.jpg

1. 2017. április – Ryder és az Androméda-galaxis

Nem tagadom, vitathatatlanul a Mass Effect iránti rajongásom miatt választottam ezt az előlapot, legalábbis részben. A Mass Effect: Andromeda nem lett tökéletes, ez a borító viszont igen. A kép remekül néz ki, és jól tükrözi a játék hangulatát, valamint a magazin teljes külső felületét lefedi, így az újság megjelenése nagyon egységes. A felhasznált kép már elve elég hívogató, de az tetszik benne igazán, hogy a szükséges, de nem éppen a szépség fokozásra szolgáló szövegek teljesen hiányoznak róla, pontosabban a hátlapra kerültek. Tehát a legfontosabb információk úgy lettek elhelyezve, hogy ne csorbítsák a leglátványosabb rész összképét, és szerintem ettől lett igazán szép ez a fedőlap. Emellett ehhez a számhoz szintén a NeocoreGames egyik játéka, az egyedi és szórakoztató Deathtrap járt.

2017-aprilis-borito.jpg

+1 2008. május – Faith kecsesen mozog

A Mirror's Edge című játékra sok olyan jellemző igaz, mint az előbb felvetett Mass Effect: Andromédára. Nem lett tökéletes, nem lett hatalmas siker, de megvan a maga bája és a jogosan megszerzett rajongótábora. És még egy dolog: szépen díszíti a PC Guru magazint. A játék legfontosabb színeit nem csak a kép, hanem a borító szövege is megtartotta, ettől tűnik annyira egységesnek összbenyomás. A szép borítás alatt pedig ezúttal is bőséges tartalom lapul: ebben a számban került tesztelésre az első, klasszikus Assassin's Creed epizód, ahogy Command & Conquer 3: Kane's Wrath is. De régen is volt…

2008-majus-borito.jpg

Nos, ezek a borítók tetszettek nekem a legjobban, de azért még lehetne bőven válogatni 25 év termése közül. Nektek van kedvenc PC Guru előlapotok? Melyik szám megjelenése tetszik nektek a legjobban?