A Doom-sorozat számos ellenfelet felvonultatott az évek során, legtöbbjük mégis velünk van a kezdetek óta – ami persze egyáltatlán nem gond, hiszen ami egyszer működött, az működni fog másodjára is. Következő listánkban kiválogattuk azt az öt ellenfelet, melyekre valószínűleg mindannyian félelemmel vegyes gyűlölettel gondolunk vissza.

Lost Souls

Egy egyszerű, röpködő-lángoló koponya, mely becsapódásnál arcátlanul nagyot robban az arcunkba. Egymagában vagy párban még nem akkora probléma, de általában hordákban jár, nem ritkán sok kis további barátja kíséretében. A Doom-sorozat visszatérő ellenfeleként ráadásul csak egyre rosszabb lett, a Doom 3-ban rendszeresen a frászt hozta az emberre a jumpscare-ek egyik rendszeres elkövetőjeként, bár a 2016-os újrázásban már nem jutott akkora szerephez. Na nem mintha bánnám…

doom-lostsouls.png

Pinky Demon (Spectre)

Ha az „alap” Pinky annyira nem is, de láthatatlan tesója már sokkal kellemetlenebb perceket tud okozni, ráadásul még a strapát is jól bírja. Kedves kis röfögését már messziről hallani, körvonalait kivenni már sokkal nehezebb. A Doom 3-ra kicsit vesztett vonzerejéből, de a 2016-ban újult erővel tért vissza és elölről páncélozott mivoltának köszönhetően rendszeresen kellemetlen perceket tudott okozni, mert láthatatlansággal párosítva igen kellemetlen kombót eredményez.

doom-2016-pinky.jpg

Pain Elemental

A Cacodemon tesója, rondább, strapabíróbb és nagyobb is. De ami a legszebb, hogy folyamatosan hányja a fentebb már említett koponyákat. Egyetlen megoldás minél előbb eltenni láb alól… izé… a levegőből, de még ha gyorsan is sikerül likvidálni, egy pár elveszett lélek még úgy is kiesik belőle. Egy igazi sorscsapás, még szerencse, hogy csak a Doom 2-ben keserítette meg az életünket. Legalábbis eddig, mert a Doom Eternal is visszahozza.

doom-pain-elemental.png

Arch-Vile

Rendszeresen visszatérő rémálmaim egyik okozója az Arch-Vile, mely, ha éppen nem borít instant lángba, akkor tömegével támasztja fel az elhullottakat. Ja és a leggyorsabban mozgó kis rohadék az egész játékban, aki méretéhez képest meglepően szívós is. A legjobb mihamarább elintézni, de szabad lövéseink ritmusát meghatározza a két támadása közti kis időablak, szóval sosem megy elég gyorsan. Ja, és ő is visszatér a Doom Eternalban, már alig várom…

doom-arch-vile-come-at-me-bro.jpg

Cyberdemon

A legszívósabb, legveszélyesebb főmumus, akivel összeakadhatunk a Doom során, és bár a korábbi részekben nem ritkán többel is találkozhattunk, 2016-ban elég volt az az egy is, kétszer egymás után. A Doom Eternal itt is visszatér a régi recepthez és nem főellenségként, hanem rendszeresen visszatérő jóbarátként üdvözölhetjük majd őkelmét – és az eddigiek alapján lesz, akit még nála is jobban fogunk utálni.

doom-cyberdemon.jpg