A rózsa, bonbon, nyaklánc, plüss és miegymás megvásárlása után (vagy ha rám hallgattok, akkor ahelyett) közös élménnyel is megajándékozhatjuk kedvesünket Valentin-nap alkalmából. A közös játék során csak arra figyeljünk, hogy mindez csupán játék és a tét igazából a szórakozás - nehogy veszekedéssé fajuljon a szerelmesek napja.

Human Fall Flat

A Human Fall Flat tipikusan az a játék, amit ugyan játszhatunk egyedül, de igazán élvezetessé csapatban válik, ahogy egymás csetlés-botlásain nevetünk. A környezet fizikája úgy működik, ahogy azt józan ésszel elvárjuk tőle, ráadásul minden pályának több megoldása van, titkos átjárókat találhatunk, vagy új utakat fedezhetünk fel magunknak. Véglegesen elrontani vagy elveszteni nem lehet - a halálnak minimális a jelentősége, és bőven elég, ha egyvalaki eljut a célig.

human-fall-flat-1.jpg

Trine 2

A Frozenbyte játéka, a Trine mesés világa könnyedén beszippant bárkit, a mesés kalandra indulni egyedül kihívás, ketten, egymás képességeit kiegészítve viszont a játéknak egy egészen más oldala mutatkozik meg. Maga a játék akár karakterváltás nélkül is végigjátszható, tehát nem leszünk mindig egymásra utalva, de mondanunk sem kell, hogy együttműködve jóval kellemesebb a játékélmény, bár egyes szakaszokon nem mindig fogunk tudni egymáson segíteni.

trine-2-coop.jpg

Don't Starve Together

A Klei játékai mindig igazán jól sikerülnek, egyedi stílusukat már messziről felismerni, emellé rendszerint jól kigondolt játékmechanika társul. Nincs ez másként a Don't Starve Togetherben sem, melyben a közös túlélésre helyeződik a hangsúly, annak minden nyűgjével-bajával és sikerélményével. A kicsit sötét képi világú első blikkre talán nem tűnik a legideálisabb választásnak, de higgyétek el: remek móka.

dont-starve-together-focim.jpg

Lovers in a Dangerous Spacetime

A Lovers in a Dangerous Spacetime habos-babos neonos és cuki grafikája ne tévesszen meg senkit, komoly együttműködésre és folyamatos kommunikációra van szükség. Űrhajónk különböző rendszereit kezelve fontos a feladatmegosztás és a jó helyzetfelismerés és tényleg egy olajozott gépezetként kell együtt dogloznunk, ha le akarjuk győzni az anti-szerelmet. Mondtam már hogy cuki űrnyuszikat is megmenthetünk?

lovers-in-a-dangerous-spacetime-hearthole.jpg

Overcooked

Az Overcooked kicsit olyan, mint a Lovers in a Dangerous Spacetime, csak itt az együttműködés célja nem a lövöldözés, hanem a hatékonyság. Együtt főzni virtuálisan is jó móka, de hogy ne legyen egyszerű az élet, mindezt időre és gyakran kacifántosan változó, átalakuló pályákon kell megtenni. Ha viszont egyszer megvan a terv, akkor remek érzés tökéletes összhangban együtt mozogni a másikkal (igen, ez szándékosan volt kérértelmű *kacsint-kacsint*).

overcooked-nocsak.jpg