Bár újra csúszik a Red Dead Redemption 2, a megjelenés azért így is közeleg, a legújabb hírek szerint idén ősszel esedékes. Október 26.-ig sajnos még elég sokat kell aludni, mi azért már így is elgondolkoztunk, mit látnánk szívesen a folytatásban, és ezt össze is gyűjtöttük egy ötös listában.

5. Több főszereplő

A Red Dead Redemption története önmagában is megállta a helyét, beszippantotta a játékost és több tucat órányi vérbeli western életérzéssel ajándékozott meg minket, azonban több nézőpontkarakter bevezetésével ezt egy újabb szintre lehetne emelni. A Rockstar már bebizonyította a GTA V esetében, hogy akár három, egymástól lényegesen eltérő habitusú és szociális helyzetű főszereplő történetszálait is össze tudja fogni egyetlen koherens, fordulatos és piszok szórakoztató sztoriba, így jó lenne, ha a több karakter a Red Dead Redemption 2-ben is visszaköszönne. Már csak azért is adja magát ez a megoldás, mert ezúttal a Van der Linde banda tagjaként játszunk majd, nem pedig magányos farkasként. 

4. Valódi banditák

Ha már a játék témája a Vadnyugat és a banditák, hangulatos lenne összefutni néhány rosszfiúval, akik a valóságban is arrafelé ténykedtek. Persze nem kell hogy hangsúlyos szerepet kapjanak, de érdekes lenne, ha egy-egy átvezető során felbukkanna mondjuk Cheerokee Bill, Jesse James, Zip Wyatt vagy a Sundance kölyök.

Igaz, ezt a lehetőséget eléggé behatárolja, hogy a cselekmény pontosan mikor játszódik, hiszen a fent felsorolt banditák sem egyszerre tevékenykedtek, nem lenne reális, ha mindenki beugrana egy-egy cameo erejéig. De mindettől függetlenül sokat dobna a játék hangulatán, ha néha összefuthatnánk valami híresebb vagy hírhedtebb arccal, úgy, mint az Assassin’s Creed játékokban.

3. Jövedelmezőbb minijátékok

Az első részben a fő- és mellékküldetések hadán túl minijátékok garmadájával is elüthettük az időt, azonban ezek a puszta szórakozáson túl nem hoztak túl sok hasznot. Pénzt persze kaptunk értük, de egy idő után az is elvesztette a jelentőségét, hiszen a legtöbb dolgot, amire szükségünk volt, akár a halott ellenségeink markából is kitéphettük.

Épp ezért szerencsés lenne, ha a folytatásban ezek a minijátékok már érdekesebb jutalmakkal kecsegtetnék az embert. Nyerhetnénk például egyedi ruhákat, hátasokat, fegyvereket, ilyesmiket, így mindig lenne miért leülni a pókerasztalhoz még egy körre. 

2. Multiplayer

A multiplayert már az első Red Dead Redemptionben is nagyon eltalálta a Rockstar, azonban azóta kijött már a GTA Online is, mely számtalan újítást tartalmazott, és a következő szintre emelte az élményt.  Épp ezért reméljük, hogy a Red Dead Redemption 2-ben is visszaköszönnek azok az elemek, melyek a GTA Online-t olyan piszkosul szórakoztatóvá tették.

Adják magukat például a vonatrablások vagy bankrablások, melyek nagyszerű alapanyagot jelentenének egy-egy heist-nek, de egy-egy kocsma se lenne rossz, ahol kedvünkre pókerezhetünk és csalhatunk mások ellen, vagy épp felboríthatjuk az asztalt, ha mi kapunk valakit ügyeskedésen. Persze elnézve a már bejelentett multis játékmódok listáját, azért ezek nélkül se fogunk unatkozni a játék online részén, de azért csak szebb lenne minden, ha végül bekerülnének.

1. PC-s port

A PC-s port hiánya talán a legfájóbb pont, amit fel lehet hozni az első rész kapcsán. Bár a Rockstar többször is kategorikusan kijelentette, hogy nem lesz számítógépes verzió, és eddig nagyon úgy néz ki, hogy ez az álláspontjuk a folytatás esetében sem változott, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. Tekintve, hogy végül a GTA V is csak kijött PC-re, mi azért reménykedünk benne, hogy ha az elődje nem is, a Red Dead Redemption 2 előbb vagy utóbb csak tiszteletét teszi a számítógépeken is.