Vészesen közeledik az új Total War megjelenése, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy feltűnően megszaporodtak a játékkal kapcsolatos hírek (a tegnapi multiplayer gameplay videó megvolt?). A Rome II nagyszabásúnak és tartalmasnak ígérkezik -- ám a fejlesztő Creative Assembly úgy gondolja, bőven lesz munkájuk vele a megjelenés után is. Minderről a legilletékesebb, James Russell vezető tervező nyilatkozott.

„A Rome II a valaha kiadott legnagyobb játékunk, kiterjedését, játékmechanikáját és tartalmát tekintve egyaránt. Ám még így is csak a római kor felszínét kapargatjuk, hiszen ez az éra olyan gazdag és szerteágazó volt, hogy könnyű belátni: a megjelenés után akár évekig tudunk friss tartalmakat készíteni hozzá.”

A csapat persze nemcsak fizetős DLC-kben gondolkodik, hanem folyamatos, ingyenes frissítésekben is. Erről Russell így beszélt: „Épp úgy, ahogy a Shogun 2 esetében, a megjelenés után folyamatosan fogjuk fejleszteni a játék kompatibilitását, optimalizációját, és az olyan jellemzőit, mint az MI vagy a játékegyensúly, illetve tervezzük újabb irányítási sémák hozzáadását és más operációs rendszerek támogatását is. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Shogun 2 a mai napig a legjobban moddolható Total War cím: egyedül a Steam Workshopban több mint 500, felhasználók által készített modifikáció található. Bízunk benne, hogy a Rome II-t is hasonló támogatásban részesül. Az ingyenes tartalmakon kívül a játékosok különféle csomagokra is számíthatnak: a Culture Pack új játszható frakciókat és egyedi egységeket hoz, a Feature Pack játékmenetbeli és esztétikai változásokat eszközöl, míg a Campaign Pack új, sztorialapú kampánnyal bővíti a játékot.”

Mindezekből már ismerünk is párat. Az előrendelők a Greek Culture Packkel gazdagodnak, amely Athén, Épeirosz és Spárta harcosaival gazdagítja a palettát, míg a megjelenés napján ingyenesen letölthető lesz a Pontoszi Királyság hadereje (erről már áprilisban közöltünk hírt). Az októberi, úgyszintén ingyenes bővítés a Szeleukida Birodalom egységeit tartalmazza (őket ábrázolja a lenti kép), míg fizetős DLC-ként a Nomadic Tribes Culture Packet vehetjük meg, amelyben a királyi szkítákat, a roxolánokat és a masszagétákat találjuk.

A Total War: Rome II szeptember 3-án jelenik meg, kizárólag PC-re.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!