• Közzétették a Sony negyedéves üzleti jelentését
  • 605 millió dollár nyereséggel zárt a videojátékos részleg
  • A PS4 már 102 millió felett jár

A PS4 idén sikeresen átlépte a bűvös 100 milliós álomhatárt, mellyel korábban csupán három otthoni konzol büszkélkedhetett, a vége azonban még messze van a történetnek, hiszen a PS5 csupán egy év múlva érkezik. A Sony negyedéves üzleti jelentéséből (Q2 FY2019) meg is tudtuk, hol tart most a masina.

tovabb-menetel-a-ps4-mar-masodik-az-orokranglistan.jpg

A júliustól szeptemberig tartó negyedévben további 2.8 millió PS4 került a boltokba, amivel összesítésben 102.8 milliónál tart a hardver, ezzel pedig a PS2 (155 millió) mögött már minden idők legnagyobb példányszámban eladott otthoni konzolgépe, miután a Wii-t és a PS1-et is sikeresen megelőzte. Ha a handheldeket is figyelembe vesszük, akkor is csak a Nintendo DS (154 millió) van előtte, és bár ezt a két gépet jó eséllyel már nem fogja befogni a Sony, így is kiemelkedő teljesítmény ez a PS4-től, nem vitás.

A szoftveres összeladások is már egymilliárd felett vannak, így ilyen téren is csak a másfél milliárdnál megálló PS2 van előtte. Ennek kapcsán pedig érdemes megjegyezni, hogy az összes értékesített játéknak a 37 százaléka volt digitális a vizsgált negyedévben, szemben az egy évvel ezelőtti 28 százalékkal, folyamatosan tolódik tehát az értékesítés a PS Store felé. A PS Plus előfizetők száma jelenleg 36.9 millió, ami szintén rekord.

Végezetül, ami a pénzügyi mutatókat illeti: a videojátékos részleg bevétele 4.23 milliárd dollár volt a negyedévben, ami 17 százalékos visszaesés az előző évhez képest. Ezzel párhuzamosan az eredmény is gyengült, de még így is masszívan nyereséges a PlayStation-divízió: 605 millió dollár profittal zárta a részleg a vizsgált három hónapot.