A DotA 2 egy női bajnokságáról kitiltottak egy csapatot, mert úgy játszottak, mint a fiúk. Nem, nem viccelek, halál komolyan, a döntéshozó adminisztrátor érve szerint „boy play”-t, azaz fiús játékot látott a csajoktól, ami lehetetlen, elképzelhetetlen, mert hát… szóval mert… nos, azért… áh, fenébe, BANHAMMER!

Az eset a Girls Wars SEA második szezonja során történt. A Team Dolls nevű DotA 2-es csapat olyan ügyesen lépdelt előre a ranglétrán, hogy az szemet szúrt az egyik versenyadminisztrátornak, aki azt gyanította, hogy a kizárólag női versenyre titokban egy fiú is nevezett. Erre a következtetésre pedig a „játékosok stílusa” alapján jutott, ami szerinte annyira fiús volt, hogy megérett a kitiltásra. Amikor Angeli Mae csapatkapitány reklamálni próbált az adminoknál, azt a választ kapta, hogy „fiús játék” ment az arénában, és nincs helye a fellebbezésnek.

DotA 2 WTF

De a legjobb még csak most jön: amikor a Team Dolls a sajtóhoz fordult, és kirobbantotta a botrányt, a versenyszervezők egy hosszú nyílt levélben próbálták megmagyarázni az internet népének, hogy szó sincs szexizmusról, egyszerűen csak azt hitték, hogy a szóban forgó lány barátja játszik helyette, mert állítólag már volt olyan korábban, hogy a srác a versenyző profiljával lépett a pályára.

Ugyan a hivatalos magyarázat próbál az eltérő játékstílusba kapaszkodni, a bant kiosztó admin személyes reakciója alapján tényként kezelhető, hogy egyszerűen el sem tudja képzelni, hogy egy lány is játszhat olyan jól, mint egy fiú. Hogy miért, rejtély, talán nekünk, pasiknak szélesebb az ujjbegyünk és ezért erősebben nyomunk a parancsokra, amik ettől tuti gyorsabban aktiválódnak, vagy valami ilyesmi. Vagy… vagy csak simán soviniszta az admin, aki szerint a férfiak jobbak és punktum.

Ti mit gondoltok?