A méltán híres Battlefield-sorozat, amelynek első világháborús epizódja körül forog a világ, hamarosan a televízió képernyőjén is felbukkan majd egy sorozat formájában a rajongók legnagyobb örömére. A műsört a Paramount TV és az Anonymous Content fogja tető alá hozni. 

Az Anonymous Content két fenegyerekét állítja a projekt élére executive producerként, Michael Sugar és Ashley Zalta személyében. Az Anonymousnak többek között olyan címeket köszönhetünk eddig, mint a True Detective (csodálatos magyar fordításban a Törvény nevében).

„A Paramount TV aktívan keresi azokat a tartalmakat, amelyek összecsengenek a rajongók elvárásaival, és ezeket fogjuk átültetni a show-ba. Az Electronic Arts játékának hihetetlenül dinamikus a narratívája, megtámogatva egy hűséges rajongótáborral. Mindezek segíteni fognak abban, hogy a tévéképernyőre adaptáljuk ezt az izgalmas és egyedi franchise-t” – mondta Amy Powell, a Paramount elnöke.

A csaknem 60 millió játékost számláló, és különböző, mind történelmi, mind fiktív helyszíneket felvonultató Battlefield univerzum potenciálisan nagy nézőszámot ígér a televíziós sorozat tekintetében. Egyelőre viszont nem sok részlet derült ki a projekttel kapcsolatban, mint ahogy az sem ismeretes, mely csatornákon lehet majd látni a show-t

„Az EA-vel és a Paramount TV-vel közösen a Battlefield TV sorozatot úgy fogjuk megalkotni, hogy mindvégig ragaszkodunk ahhoz a markáns történetvezetéshez, amely az elmúlt tizenöt évben olyan sikeressé tette a sorozatot” – tette hozzá, Michael Sugar.

Nem ez az első eset, amikor arról hallunk, hogy az EA kiterjesztené a Battlefield-sorozatot a játékokon túlra. Még 2012-ben a Fox már tervezett egy sorozatot a Bad Company alapján. Ez egy vígjáték lett volna, de végül a projektből nem lett semmi. Kár érte!

Ti várjátok már a sorozatot? Melyik hadszínteret tartjátok a legesélyesebbnek? Kiket látnátok szívesen a főbb szerepekben?