• Új részletekre derült fény az újgenerációs Forza-játék kapcsán
  • Joseph Rubino személyében egy tapasztalt rendezőt is alkalmaztak

Nemrég ünnepeltük meg a Forza-széria 15. születésnapját, amely éppen egy megújulás előtt áll, a Turn 10 ugyanis tavaly kihagyott egy évet, hogy kicsit tovább dolgozhasson a Forza Motorsport következő felvonásán, amely jó eséllyel Xbox Series X nyitócímként érkezik majd.

Hogy milyen újításokra számíthatunk a szóban forgó projekttől, arról ezidáig legfeljebb csak találgatni lehetett (pletykák azért voltak), nemrég azonban sikerült rábukkanni egy LinkedIn-profilra, amely igen erősen utal arra, hogy mi lehet az új irány.

ugy-tunik-sztori-mod-is-lesz-az-uj-forza-motorsport-jatekban.jpg

Az említett profil Joseph Rubino nevéhez fűződik, aki komoly tapasztalattal bír a játékiparban, többek között a Rockstar Gamesszel és a Ubisofttal is dolgozott már együtt átvezetőkön, az elmúlt két évben pedig a Microsoft alkalmazásában volt, mint "cinematics director" egy újgenerációs Forza-projekten.

A rövid leírásból egyértelműen kiderül, hogy nem a jól megszokott verseny utáni jelenetekről és ünneplésről van szó (ehhez nem is kellene két év), hanem egy konkrét történetet kellett megvalósítani színészekkel - erre utal egy azóta eltávolított videó is, melyben motion capture forgatás volt látható.

Úgy tűnik tehát, hogy a Turn 10 valami teljesen újat tervez, és egy történetvezérelt játékmóddal igyekszik feldobni a következő Forzát - ezek után még nagyobb kíváncsisággal várjuk a leleplezést.