• Rekord első negyedévet zárt a Ubisoft
  • Az Assassin's Creed és a Rainbow Six bevételei is megugrottak

A Ubisoft nemcsak a nextgen játékok árairól és a következő Ubisoft Forward adásról beszélt, hanem negyedéves üzleti jelentésükkel is előrukkoltak, benne az áprilistól júniusig tartó időszak eredményeivel.

A kiadó maximálisan elégedett lehet a számokkal, 427 millió euró bevétellel zárták ugyanis a vizsgált negyedévet, ami nemcsak a tavalyi évhez képest előrelépés, hanem egyben új rekord is ezt az időszakot tekintve.

uj-jatekok-nelkul-is-rekord-negyedevet-zart-a-ubisoft.jpg

Mindez azért is nagy szó, mert a Ubisoft tulajdonképpen új játékok nélkül érte ezt el: egyedül a Stadiára megjelent Monopoly, illetve a For Honor és a Rainbow Six Siege új szezonjai voltak friss megjelenések. Ennek megfelelően a digitális bevételek (melyek aránya ezúttal közel 87 százalék volt) több mint 97 százaléka a korábbi címekből jött.

A legnagyobb ugrást az Assassin's Creed franchise produkálta, melynek a Valhalla körüli hype-nak köszönhetően 60 százalékkal nőttek az eladásai a bevételeket tekintve, míg a Rainbow Six Siege 30 százalékos javulást tud felmutatni az előző évhez képest.