• 2023. május 19-én debütál a Halálos iramban 10, vagyis a Fast X 
  • Louis Leterrier (A szállító, A hihetetlen Hulk, Lupin) a rendező
  • A kilencedik epizódról írt kritikánkat itt olvashatjátok

Április közepén még nagy lelkesedéssel jelentették be, hogy megkezdődött a Halálos iramban tizedik, utolsó előtti részének forgatása. A több korábbi epizódot, köztük a tavaly nagy sikert arató kilencedik felvonást jegyző Justin Lin vezetésével vágtak bele a finálé munkálataiba. Nagyjából egy hete kreatív különbségek miatt mégis távozott a stábból a rendező, villámgyorsasággal kellett tehát a produkció élére szerződtetni egy másik alkotót.

A Variety értesülése szerint a Universal Louis Leterriert választotta a kiszemeltek népes táborából. Utóbbi a Jason Statham és Jet Li főszereplésével készült akcióthrillerekkel, A szállító széria és A nyakörv révén szerzett hírnevet a kétezres évek közepén. Később a Szemfényvesztőkkel kifinomultabb bűnügyi produkciót készített, legismertebb munkája pedig az Edward Norton-féle A hihetetlen Hulk. Az utóbbi években A Sötét Kristály című fantasy sokat méltatott netflixes feldolgozásának munkálatait vezette, illetve Leterrier indította útjára a népszerű Lupint is.

f78da51e9e56424e5fbad5eaa88d223485-louis-leterrier.jpg
(A kép forrása: Vulture)

A színészgárda sokszínűségét illetően a Fast X sem panaszkodhat. Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Sung Kang és Nathalie Emmanuel visszatérő csapata mellett számos új karakter tűnik fel a 2023. május 19-én bemutatni tervezett filmben: Jason Momoa (AquamanTrónok harca) valószínűleg az antagonistát alakítja majd, illetve szerepet vállalt Daniela Melchior (Az Öngyilkos Osztag) és Brie Larson (Marvel KapitányDon JonÁtmeneti állomás) is. A kilencedik rész után ismét aláírt a produkcióba Charlize Theron és John Cena. A történetről egyelőre nem sokat tudunk, valószínűleg Theron karaktere és a Család újabb összecsapását láthatjuk majd.