• A Stranger Things negyedik évadja a május 30-i héten 335 millió órás nézettséget produkált
  • A Wednesday 41,2 millió órányi nézettséget könyvelhetett el múlt héten
  • Ez a streaming történetének legsikeresebb eredménye az angol nyelvű produkciók között

Hogy a streaming még mindig nem érte el népszerűségének csúcsát, azt nem pusztán a szolgáltatók elmúlt időszakban tapasztalt megszaporodása, hanem a sorozatok folyamatos nézettségi csúcsdöntései is jelzik. Míg a mozis piacon szinte megközelíthetetlennek látszanak minden idők legjövedelmezőbb filmjeinek számai, a Netflix például évről évre új listavezetőt avat. Idén először a Stranger Things (különösen a negyedik évad) hozott lavinaszerű nézettséget, Tim Burton Wednesday sorozata pedig már túl is szárnyalta a tini sci-fi széria statisztikáit.

mv5bmznkmdc2ywutnjiymc00ntjjlwfjmgytyzewmwm4ogjjm2jjxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A Stranger Things negyedik szezonja a május 30-i héten 335 millió órás nézettséget produkált, ami a streaming történetének legsikeresebb eredménye volt az angol nyelvű produkciók között. Ehhez képest a Jenna Ortega főszereplésével futó Addams Family sorozat 341,2 millió órányi nézettséget könyvelhetett el múlt héten. Előbbieket csupán a Nyerd meg az életed tudta felülmúlni, a koreai produkciót a premiert követő hónapban átlagosan 571,76 órán keresztül nézték hetente. A Wednesday egyébként nyolcvanhárom országban került a nézettségi lista élére és világszerte nagyjából ötven háztartásban látták legalább egy részét.

Wednesday

A Netflix frissen debütált sorozata az ikonikus hősnő tindézser éveibe kalauzolja nézőit, amikor Wednesday a Nevermore Akadémián igyekszik elsajátítani képességeinek uralását és használatát. Közben a várost megrendítő gyilkosság és szüleit negyed évszázada érintő rejtély nyomába ered. A stábban egyensúlyba kerültek a fiatal, feltörekvő tehetségek, mint például Ortega és Emma Myers, illetve a gondosan beválogatott sztárok, Catherine Zeta-Jones (Terminál), Luis Guzmán (Boogie Nights), Gwendoline Christie (Trónok harca), Riki Lindhome (Tőrbe ejtve) és az Addams Family világába harminc év múltán visszatérő Christina Ricci.