• John Romero friss pályát tervezett az 1993-as Doomhoz The Inmost Dens címmel
  • A pálya ingyenesen letölthető Dropboxon keresztül
  • A mester új FPS-játékát, a Blackroomot szeretné friss alkotásával reklámozni egy kicsit

Úgy tűnik John Romerónak tényleg nagyon hiányzott a játékfejlesztés. Januárban a veterán játékosok között bombaként robbant a hír, hogy a videojátékos ipartól csaknem teljesen visszavonult fejlesztő 21 év után friss pályát tervezett méghozzá az 1993-as Doomhoz, most pedig itt a következő meglepetés: Romero újra megtette ezt.

A Dropboxon keresztül bárki számára elérhető friss pálya a The Inmost Dens (vagy E1M4b) névre hallgat, rövid leírása szerint pedig egy a Phobos irányító központjába kell eljutnunk, ahol a számítógépe tárolja a Phobos Anomaly helyzetére vonatkozó adatokat. Ezeket megszerezve a Phobos laborjába vezet utunk, ám oda nem lesz fáklyásmenet a séta, hiszen a számítógép a környezet minden egyes elemét uralja, így soha sem lehetünk benne biztosak, hogy mi igazi és mi hamis illúzió körülöttünk.

Ismerősen hangzik? Hát persze, hiszen Romero pár napja Kickstarteren bejelentett új FPS-játékának, a Blackroomnak ugyan ez a premisszája, melyben egy roppant élethű számítógépes szimulációs technika szabadul el, így végleg elmosódik a képzelet és a valóság közötti határ, hogy egy jót lövöldözhessünk a megelevenedett rémálmokra a klasszikus élményt ígérő shooterben.

Ügyes marketing trükk ez Romerótól, bár nem feltétlenül szükséges, hiszen a Blackroom közösségi gyűjtése elég jól áll: még 30 nap van hátra a kampányból, de már most összejött több mint 111.000 dollár a kért 700.000-ből.