• Megújította a Fable védjegyét a Microsoft
  • A közelmúltban a Twitteren is gyanús tevékenységet észleltek

Már viszonylag régóta hallani olyan pletykákat, melyek szerint az új generációban visszatér a Fable, méghozzá a Forza Horizon-játékokat fejlesztő Playground Games gondozásában. Legutóbb néhány héttel ezelőtt hallottunk híreszteléseket az állítólagos projekt kapcsán, most pedig olyan fejleményekről tudunk beszámolni, melyek tovább erősíthetik ezeket.

ujabb-jelek-utalnak-a-fable-visszateresere.jpg

Egészen konkrétan egy megújított védjegyről van szó, melyet az előző héten nyújtott be a Microsoft a Fable kapcsán, azzal a céllal, hogy tovább használhassák a nevet. Fontos megjegyezni, hogy ezt nem tehetik meg a végtelenségig a jogszabályok szerint, vagyis vélhetően tényleg konkrét céljuk lehet a Fable-lel, melynek kapcsán nemrég a Twitteren is gyanús tevékenységet észleltek, de az Xbox marketingvezetője, Aaron Greenberg akkor igyekezett letörni a lelkesedést.

A legutóbbi hagyományos Fable játék az első rész felújítása, a 2014-es Fable Anniversary volt, és bár azóta érkezett egy közösségi finanszírozású kártyajáték is Fable Fortune néven, ez meglehetősen hamar lehúzta a rolót a hosszú távú érdeklődés hiányában.